Najavljen prvi veliki ljetni transfer, vrijedan 130 miliona eura: "Već sam odlučio"

Napušta Italiju

Najavljen prvi veliki ljetni transfer, vrijedan 130 miliona eura: "Već sam odlučio"

E. Škorić

Kylian Mbappe će svakako biti najveći transfer narednog ljeta kada potpiše za Real Madrid, no to će ipak biti bez odštete, pošto će 25-godišnji Francuz kao slobodan igrač potpisati za Kraljeve.

Dugo je trajala saga oko Mbappea i na kraju je Real Madrid uspio da dgovori njegov odlazak bez da išta plati Parižanima, mada će, to se valjda i podrazumijeva, masno plaćati fudbalera jer mu je spremio ugovor s basnoslovnim ciframa.

Mbappe će biti samo jedan u nizu velikih fudbalera koji će promijeniti klupski dres nakon Eura 2024. U novu sezonu s novim će klubom ući i nigerijski napadač Victor Osimhen.

Victor Osimhen pridružio se Napoliju u ljeto 2020. Prethodno je oduševio francusku fudbalsku javnost i bio vodeći igrač Lillea. Nije mu trebalo puno vremena za aklimatizaciju u Italiji, a njegov je talent doista procvjetao tokom treće sezone na Apeninskom poluotoku. Tada je s 26 golova i pet asistencija vodio Napoli do prve titule u 21. vijeku.

No, Napoli je ove sezone blago rečeno katastrofalan, igra jako loše, a Osimhen je do sada postigao "samo" 11 golova. Nije ni to tako loš učinak, ali s obzirom na sezonu ranije, zaista premalo.

Oglasi

Ipak, mora se iskreno priznati da je odigrao samo 17 od 29 utakmica u Seriji A. Bio je pozvan za Afrički kup nacija, ali ni zdravstveni problemi nisu mu dopustili da postigne veći broj golova. Kako stvari stoje, ovo su posljednji mjeseci za 25-godišnjeg Nigerijca – ne samo u Napoliju, nego i u Italiji.

Novinar Rudy Galetti na svom X profilu iznio je najnovije informacije o Osimhenovoj budućnosti. "On je oduvijek bio Chelseajev glavni cilj da ojača napad. Dogovor s igračem neće biti nikakav bio problem jer bi sam igrač želio u Chelsea. Klub je voljan platiti njegovu otpusnu klauzulu, ali s Napolijem samo pregovara o uslovima plaćanja".

Na kraju će Cheslea platiti 130 miliona za transfer sjajnog napadača, koji nije najsretniji životom u Italiji posljednjih mjeseci.

"Već sam odlučio. Želim napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri nakon završetka sezone. Znam šta želim raditi i koji korak želim napraviti. Želim dobro završiti sezonu s Napolijem i onda objaviti odluku koju sam već donio", rekao je Osimhen.

Njegov Napoli je sedmi na tabeli, a Chelsea je tek 11. u engleskoj Premier ligi. Osim Chelseaja za igrača se zanimao i Arsenal, ali očito Plavci imaju "dogovoren transfer".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da Victor Osimhen odlazi iz kluba potvrdio je prije nekoliko mjeseci i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Znamo to od ljeta, inače pregovori o produženju ne bi trajali tako dugo. Klub u koji ide će biti Real Madrid, PSG ili neki tim iz Premier lige", rekao je De Laurentiis.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Jel ovo Livakovic il đeko kuja ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi