Najpoznatije medijske laži o Messiju u koje ste i vi povjerovali

Ima zaista smiješnih

Najpoznatije medijske laži o Messiju u koje ste i vi povjerovali

Razvoj tehnologije od početka ovog stoljeća doprinio je velikom olakšanju u obavljanju svakodnevnih poslova brojnim ljudima, drugima je pronašao posao, dok postoji i ona skupina koje sve to nervira, a jedan od razloga mogao bi biti taj što kroz tehnologiju kao što je mobitel ili laptopo možemo čitati razne vijesti iz svijeta koje ponekad i nisu baš tačne. 

Tako su brojni ljubitelji sporta često nasjedali na lažne izjave koje se tiču poznatih fudbalera, prije svega Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Konsultujuci Googleov 'fact checker' pokušali smo pronaći neke od zanimljivih vijesti o Messiju koje su proteklih godina privukle veliku pažnju, a ispostavilo se da su zapravo lažne.

Na neke od tih vijesti mnogi smo nasjedali, a jedna od posljednjih je ona koja je izaščla u jeku pandemije koronavirus i kaže da je jedna španska doktorica navodno izjavila sljedeće:

"Dajete fudbalerima milion eura mjesečno, a doktorima 1,800 i sada čekate lijek za koronavirus. Idite Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, neka vam oni nađu lijek", kazala je ona, a kasnije se ispostavilo da je to zapravo laž jer doktorica to nikada nije rekla.

Druga u nizu laži koja se o Messiju pojavila u medijima je ona da u Iranu postoji momak koji se zove Reza Parastesh, liči na Messija i na osnovu toga je spavao sa 23 žene. Kasnije su ga one navodno tužile. I ovo je bila laž.

Zanimljivo, na ovu vijest su nasjele neke dobro poznate medijske kuće kao što su CNN Turk ili španska Marca.

Svima njima povod za objavljivanje vijesti bio je jedan jedini tweet od strane Twitter stranice koja se zove 'Insolite TV'.

Nadalje, zanimljiva je bila i ona vijest da su navodno Messi, Neymar i Ronaldo dali donaciju pakistanskom premijeru Imranu Khanu za izgradnju brane,. I to je bila laž. Na ovu vijest je rijetko ko nasjeo a razlog može biti prilično providan fotošop.

Jedna od poznatijih laži o Messiju je ona kada navodno nije želio igrati prijateljski meč protiv Izraela. Kao razlog mediji su naveli da je Messi navodno izjavio kako ne želi igrati protiv države koja bombarduje Palestinu. Kasnije se ispostavilo da je i to laž.

I za kraj smo ostavili fotografiju koja je godinama kružila, a i dan danas je možemo naći na internetu.

Navodno je Messi poslije jednog gola slavio tako što je digao dres i ispod je bila majica sa likom Ernesta 'Che' Guevare, poznatog argentinsko-kubanskog revolucionara. Ipak, kasnije se ispostavilo da to nije istina jer se pojavila 'prava' slika na kojoj ispod dresa nije bilo ničega osim bijele majice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uvijek treba biti na oprezu kada su u pitanju ovakve vijesti, ali moramo priznati da su nas neke znale dobro nasmijati i zabaviti.

Top Komentari

user1593552852
Majke mi mile, vi niste normalni...
2 0
lingafo
GROHOTOM se smijem...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi