Nakon četiri dana testiranja utvrđeno od kojeg tipa leukemije boluje Mihajlović: Kakve su mu šanse?

Trener Bologne ove sedmice u bolnici

Nakon četiri dana testiranja utvrđeno od kojeg tipa leukemije boluje Mihajlović: Kakve su mu šanse?

Legendarni srbijanski fudbaler Siniša Mihajlović već pet dana se nalazi u bolnici gdje se liječi od leukemije.

Podsjetimo, on je u subotu saopštio novinarima da boluje od leukemije, a samo dva dana kasnije otišao je u bolnicu kako bi započeo liječenje.

Nakon četiri dana testiranja, utvrđen je i tip leukemije od koje boluje trener Bologne. U pitanju je akutna mijeloična leukemija.

Šta je akutna mijeloična leukemija?

Akutna mijeloična leukemija (AML) je naziv za malignu bolest krvi odnosno koštane srži koju karakterizira nekontrolirano stvaranje krvnih stanica mijeloičnog reda, obično leukocita, izuzetno rijetko eritrocita odnosno magakariocita.

AML karakterizira nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica (blasta), koje se nagomilavaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih oblika krvnih stanica. Postavljanje dijagnoze zahtijeva brzu reakciju i agresivno liječenje.

Danas je AML izlječiva bolest, lijiečenje se sastoji od agresivne kemoterapije i transplantacije koštane srži, a petogodišnje preživljenje uveliko ovisi o prognostičkim faktorima, prije svega citogenetskom nalazu i varira od 15 do 70%.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Mihajlović će uprkos bolesti ostati na klupi Bologne, a tu informaciju potvrdio je i direktor kluba.

Iskreno se nadamo da će sa nekadašnjim fudbalerom Lazija i Intera biti sve u redu i da ćemo ga u budućnosti mnogo češće gledati kraj aut linije nego u bolnici.

Promo

Top Komentari

Nany
Nole je ljudina, a ovaj d.b.g. se napatio i umro !
0 4
Keno
ovaj tip je bio veci cetnik od mladica jebo vas on sta pisete o njemu neka crkne
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi