Nakon dva mjeseca od tragedije oglasila se Astorijeva porodica

Zvanično saopštenje

Nakon dva mjeseca od tragedije oglasila se Astorijeva porodica

E. Čaušević

Fudbalski svijet prije dva mjeseca žestoko je pogodila tragična smrt kapitena Fiorentine, Davidea Astorija, koji je preminuo na dan utakmice protiv Udinesea.

Tog 4. marta Fiorentina je trebala igrati u gostima protiv Udinesea, ali na doručku je svima bilo sumnjivo što nema Astorija koji je tradicionalno prvi dolazio. Kada su otišli u sobu u kojoj je Astori bio nastao je pravi šok jer su ljekari mogli samo konstatovati njegovu smrt.

Astori je sahranjen nekoliko dana kasnije u Firenci, a na vječni počinak ispratilo ga je preko 10.000 navijača Fiorentine i mnogi sportisti iz cijelog svijeta. Od njegove tragične smrti prošla su dva mjeseca, a njegova porodica konačno je smogla snage da se oglasi u javnosti.

Iza Astorija ostala je supruga Francesca i dvogodišnja kćerkica Vittoria. Francesca i ostatak porodice bivšeg igrača Fiorentine odlučili su da se oglase u javnosti i zahvale svima na porukama podrške u teškim trenucima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Hvala vam. To je kratko i jednostavno baš kakav je i Davide bio. Želimo da se zahvalimo svima koji su bili uz nas nakon tog 4. marta. Odlučili smo da to uradimo na ovakav način jednostavan kako je to i Davide radio, sa osmijehom. Hvala vam od srca svima. Astorijeva porodica, Francesca i Vittoria", nalazi se u saopštenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi