Sva bol svijeta je noćas u Napulju
Napolitanci su sanjali i sanjali Scudetto, ali on će i nakon ove sezone ostati samo san.

Scudetto ostaje samo san

Sva bol svijeta je noćas u Napulju

Fudbaleri Napolija odigrali su očajan meč danas u Firenci i izgubili su od Fiorentine 3:0 u okviru italijanske Serije A. Na taj način su se vjerovatno oprostili od Scudetta.

Bila je ovo jedna od najvažnijih utakmica za Napoli u posljednjih 10-ak godina, ali je počela katastrofalno. Naime, nakon samo nekoliko minuta njihov defanzivac Koulibaly ruši fudbalera Fiorentine pred svojim golom i sudac pokazuje na bijelu tačku. Ipak, nakon toga on pokazuje da će ipak biti upotrebljena VAR tehnologija. Nakon pregledanog snimka pokazan je crveni karton Senegalcu i slobodan udarac Fiorentini.

Taj trenutak je vjerovatno bio odlučujući na susretu, a možda i u cijeloj sezoni. Iako Fiorentina nije iskoristila slobodni udarac koji je uslijedio, do kraja susreta je dominirala na terenu. Napoli nije stvorio gotovo nijednu ozbiljnu situaciju za gol, a domaći su poveli u 34. minuti kada je mrežu Reine zatresao Simeone. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavak je Napoli ušao također očajno. Domaći su dominirali na terenu i postigli su još dva pogotka. Prvo je u 62. minuti Simeone postigao svoj drugi pogodak, da bi u sudijskoj nadoknadi kompletirao hat-trick i uništio snove Napolitancima.

Napoli sada ima četiri boda manje od Juventusda i jasno je da je trka za titulu praktično riješena. S druge strane Fiorentina je na 9. poziciji sa 51 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije