Napoli ima novog Maradonu: Ono što je Kvaratskhelia večeras uradio Napulj dugo nije vidio!

Fantastičan gol Gruzijca

Napoli ima novog Maradonu: Ono što je Kvaratskhelia večeras uradio Napulj dugo nije vidio!

E. Čaušević

Napoli igra trenutno na svom terenu derbi 26. kola italijanske Serije A protiv Atalante, te je konačno uspio da dođe do prednosti.

Napolitanci su od prve minute krenuli veoma ofanzivno i pokazali su da večeras samo tri boda dolaze u obzir, a to je dokazala najbolje i nevjerovatna taktika kod početnog udarca.

Domaći se žele iskupiti za poraz u prošlom kolu od Lazija, ali i pobjedom iskoristiti kiks Intera i pobjeći im na čini se nedostižnih 18 bodova razlike.

U Napulju se već preko 30 godina čeka Scudetto i čini se da je Napoli na samo korak od osvajanja titule prvaka Italije.

Napoli igra zaista nevjerovatno, a tu se posebno ističe gruzijski reprezentativac Khvicha Kvaratskhelia koji igra u nestvarnoj formi što je i večeras pokazao.

Oglasi

Domaći su otpor Atalante uspjeli da slome tek sredinom drugog poluvremena, a upravo je Kvaratskhelia bio u centru pažnje.

Gruzijac je napravio dar-mar u odbrani gostiju iz Bergama i zabio je zatim sjajan pogodak za 1:0 i erupciju oduševljenja na stadionu Diego Armando Maradona.

Nevjerovatne driblinge i gol Kvaratskhelije pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 22-godišnjak u Napoli je stigao pred početak ove sezone iz Dinamo Batumija za 11.5 miliona eura, te se pokazao kao spektakularno pojačanje i nevjerovatan potez Napolitanaca.

Kvaratskhelia je prije ovog meča odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, zabio je 12 golova i upisao čak 15 asistencija. Gol protiv Atalante za njega je bio 13. u ovoj sezoni iz snova.

Top Komentari

Bajernovac
Joj Babo moj naslova
2 0
FreshCat9
samo prati naslove u posljednje vrijeme... kurir da se zqbrine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi