U Napulju već počinju slaviti Scudetto: Fantastični Napoli srušio i Atalantu

Domaći slavili sa 2:0

U Napulju već počinju slaviti Scudetto: Fantastični Napoli srušio i Atalantu

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija napravili su još jedan korak ka osvajanju Scudetta jer su večeras na stadionu Diego Armando Maradona uspjeli da pobijedi Atalantu sa 2:0 u derbiju 26. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su se na najbolji način iskupili navijačima za poraz u prošlom kolu od Lazija, te su večeras bez većih problema uspjeli da savladaju Atalantu.

Klub iz Napulja je sada sve bliže osvajanju Scudetta koji na jugu Italije čekaju već više od 30 godina i legendarne generacije koju je predvodio Maradona.

Napoli je zabetoniran na prvoj poziciji i nakon večerašnje pobjede nad Atalantom ima čak 18 bodova više od drugoplasiranog Intera i čini se da se u Napulju već sada počinje lagano slaviti titula prvaka Italije.

Domaći su večeras od prve minute krenuli dosta ofanzivno i pokazali da žele pobijediti. Atalanta je uspjela u prvom poluvremenu da odoli napadima Napolitanaca, ali u nastavku meča domaći su slomili otpor gostiju iz Bergama.

Do prednosti na ovoj utakmici Napoli je došao u 60. minuti kada je nevjerovatnim driblinzima Kvaratskhelia izbacio trojicu igrača Atalante, a zatim je pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Oglasi

Sve je riješeno u večerašnjoj utakmici bilo u 77. minuti. Elmas je bio asistent, a konačan udarac gostima zadao je Rrahmani koji pogađa za konačnih 2:0.

Do kraja utakmice Atalanta je imala nekoliko dobrih prilika preko Zapate i Muriela, ali rezultat se nije mijenjao.

Napoli je nakon 26 odigranih mečeva prvi sa 68 bodova i kao što smo rekli ima čak 18 bodova više od Intera koji je drugi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta ostaje na šestoj poziciji, ali lagano gubi korak za ekipama koje se bore za izlazak u Ligu prvaka iduće sezone. Klub iz Bergama ima 42 boda na svom kontu.

Napoli ove sezone igra zaista kao u transu i sada treba zaista pravo čudo da ovaj klub ne bude na kraju sezone prvak Italije. Pored 68 osvojenih bodova ekipa Napolija ima i sjajnu gol razliku 60:16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi