Viole "teško stradale" pod Vezuvom: Napoli nije imao ni trunke milosti prema Fiorentini

Konačan rezultat ipak nerealan

Viole "teško stradale" pod Vezuvom: Napoli nije imao ni trunke milosti prema Fiorentini

A. Čaušević

Napoli je u svojoj najboljoj utakmici godine pobijedio Fiorentinu sa visokih 6:0 što je obzirom na viđeno daleko od realnog rezultata. 

Domaći su na stadionu Diego Armando Maradona poveli već u 5. minuti kada je pogodio Insigne. I u ostatku meča surovo su kažnjavali svaku grešku gostiju iz Toskane.

Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu. Pogodili su prečku, Ospina je izveo čudo poslije šuta Riberyja, a Birgahi je iz odlične pozicije šutirao pored gola.

Kazne za promašaji su stigli u finišu prvog dijela kada su Partenopei iz tri šuta postigli tir gola. Redom su pogađali Demme, Lozano i Zielinski. Gol Poljaka pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I u nastavku su gosti počeli bolje, imali su nekoliko dobrih situacija, ali opet su oni morali vaditi loptu iz mreže. U 71. minuti penal je uspješno realizovao Insigne.

Tražili su igrači Fiorentine počasni gol do kraja meča, a umjesto toga primili su još jedan pogodak. S ivice kaznenog prostora poslije lijepe solo akcije zabio je rezervista Politano.

Top Komentari

AmarSahi
Kako ovaj Napoli zna i može igrati kada hoće...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi