Dvije krađe u dva dana: Mafija ne štedi ni evropski hit i najbolje u državi!
Već druga krađa igrača Napolija u nekoliko dana. (Foto: Ilustracija - pexels.com)

Pokradena dva fudbalera

Dvije krađe u dva dana: Mafija ne štedi ni evropski hit i najbolje u državi!

E. Ganibegović

Napoli je hit italijanske Serije A i Lige prvaka ove sezone i na dobrom su putu da konačno osvoje titulu prvaka na Čizmi, ali igrači im nisu sigurni u svom gradu. U pitanju su krađe, a na meti lopova bila su dva igrača Napolija.

Naime, italijanski mediji javljaju da je sinoć u područku Posillipo ukraden automobil Kim Min Jaea, defanzivca Napolija.

Tačnije, ukraden je automobil njegove supruge koji je bio parkiran na ulici u blizini kuće gdje Južnokorejac i njegova supruga stanuju.

Bila je tu druga krađa u samo dva dana, s obzirom na to da je u četvrtak na meti mafije bio Kvaratskhelia.

Lopovi su se ušetali u kuću Gruzijca i ukrali ključeve Mini Coopera, koji su nedugo zatim pronađeni u području Caserte.

Moguće je da se istragama o dvije epizode zajedno bavi tužiteljstvo kojim koordinira zamjenik tužitelja Sergio Amato, koji se bavi kriminalom vezanim uz sportske događaje.

Oglasi

Istražitelji žele shvatiti radi li se o izoliranim epizodama ili iza njih stoji kriminalna usmjerenost. Vrijeme ova dva slučaja ostavlja više od sumnje.

Inače, Napoli danas od 18 sati igra utakmicu protiv Atalante u Seriji A, a vidjet ćemo da li će ova kriminalna događanja utjecati na "glave" izabranika Spellettija.

Kim je u prvoj postavi, dok Kvaratskhelije nema u zapisniku zbog povrede. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je nakon 12 kola prvi na tabeli s 32 boda, a Atalanta je druga s 27, pa je ova utakmica i derbi 13. kola prema stanju na tabeli.

Također, Napoli je izborio i osminu finala Lige prvaka i to s prvog mjesta u grupi A gdje su imali isto bodova kao i Liverpool - 15. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi