Vlasnik slastičarne u Napulju bi mogao postati bogataš zbog briljatne ideje o kojoj svi pričaju

Ni slutio nije kakvu popularnost će dobiti

Vlasnik slastičarne u Napulju bi mogao postati bogataš zbog briljatne ideje o kojoj svi pričaju

E. Čaušević

Nigerijski napadač Victor Osimhen izrastao je u prvu zvijezdu Napolija koji korak po korak vodi do Scudetta koji se na jugu Italije čeka preko 30 godina. No, glavna zvijezda je jedan vlasnik slastičarne u Napulju koji je došao na nevjerovatnu ideju zbog koje bi se itekako mogao obogatiti.

Napoli je posljednji put prvak Italije bio još davne 1990. godine kada je Diego Maradona vodio ovaj klub do drugog Scudetta u njihovoj historiji, ali tada je malo slutio da će se u Napulju preko 30 godina čekati ponovo na takav uspjeh.

Ovaj klub bio je nekoliko puta na korak od osvajanja Scudetta u prethodnim godinama, ali nisu uspjeli da naprave taj iskorak.

Međutim, čini se da je ove sezone već sada jasno da će Napoli biti novi prvak Italije, te da će Scudetto nakon toliko dugo čekanja ponovo put juga Italije.

Napolitanci igraju zaista nevjerovatno i već sada imaju čak 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter, te je čini se jasno da će Napoli konačno po prvi put nakon 1990. godine postati prvak Italije.

Prva zvijezda Napolija je sigurno Osimhen koji ove sezone igra u nevjerovatnoj formi. Ovaj 24-godišnji Nigerijac uspio je u dosadašnjem dijelu sezone na 25 odigranih mečeva zabiti čak 21 pogodak u svim takmičenjima.

Oglasi

Osimhen je postao i miljenik navijača u Napulju i lagano izrasta u pravu legendu ovog kultnog grada.

Međutim, korak dalje od svih otišao je vlasnik slastičarne "Fresco Forno" koji je odlučio da napravi tortu u čast napadača Napolija. Riječ je o čokoladnoj torti koja je prethodnih sedmica postala pravi hit u Napolju.

"Osimhen torta" je najtraženija poslastica u Napulju i vlasnik ni slutio nije kakav "bum" će napraviti. Riječ je o čokoladnoj torti koja ima na sebi kopiju zaštitne maske koju inače Nigerijac nosi na utakmicama i natpis "Osimhen 9".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otkrio je da je interes nevjerovatan nakon što se pročulo kakvu tortu ima u svojoj slastičarnoj, te da ni slutio nije da će to postati toliko viralno.

Također, vlasnik je najavio i otvaranje barem još jedne slastičarne u drugom dijelu Napulja ukoliko posao nastavi da ide tako uzlatnom putanjom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi