Rade Krunić je sve bliži transferu karijere
Odlični nastupi u Empoliju nisu prošli nezapaženo (Foto: EPA)

Napoli je ozbiljno "zagrizao"

Rade Krunić je sve bliži transferu karijere

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (24) veoma je blizu velikog transfera.

Sjajni veznjak Empolija, prvoplasiranog tima italijanske Serije B, mogao bi ovog ljeta pojačati ekipu Napolija, a transfer je navodno jako blizu realizacije.

Corriere dello Sport je danas donio informaciju kako Krunića u redovima Napolija vide kao idealnu zamjenzu za Piotra Zielinskog koji bi mogao biti prodan u ljetnom prelaznom roku.

Kontakti između dva tima oko potencijalnog transfera su već uspostavljeni tokom prethodnih mjeseci. Očekuje se da će biti dodatno aktivirani u narednom periodu, a Empoli je Napoliju najavio da će Krunića morati i adekvatno platiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tržišna vrijednost reprezentativca Bosne i Hercegovine trenutno iznosi milion eura, ali eventualna prodajna cijena će sasvim sigurno biti mnogo veća.

Krunić i ove sezone igra odlično. Empoli će od naredne sezone ponovo igrati u Seriji A, a bh. fudbaler je u 30 utakmica postigao četiri gola i upisao je 10 asistencija.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Odlican igrac
3 1
rifresh
dobar igrac,odlicna statistika,on i prcic moraju dobiti poziv.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi