Navijači Juventusa upali na trening ekipe: Sa njima se pozdravljate, a sa nama ne?

Buffon izgladio situaciju

Navijači Juventusa upali na trening ekipe: Sa njima se pozdravljate, a sa nama ne?

Simpatizeri Juventusa su proteklih dana pokušali motivisati svoje miljenike pred odlučujuće mečeve sezone ostavljajući transparente u trening kampu Stare dame. Ipak, jučerašnji trening je protekao u nešto "ozbiljnijem" tonu.

Naime, navijači Juventusa su bili razočarani i ljuti zbog ponašanja fudbalera Stare dame nakon poraza od Napolija na Allianz stadionu. Najvatreniji navijači Stare dame su zamjerili fudbalerima što su se nakon "meča sezone" pozdravili sa protivničkim igračima, ali ne i sa svojim najvjernijim simpatizerima na južnoj tribini - pa su tražili objašnjenje za takav postupak.

Prema navodima Corriere della Serae legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon se potom obratio navijačima i uputio svojevrsno izvinjenje.

"Važno nam je da ste uz nas. U pravu ste što se došli. Ako smo se našli u ovoj situaciji to znači da smo uradili nešto pogrešno. Želimo da budete ponosni na nas do samoga kraja", navodno je navijačima poručio Buffon, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nismo se zaustavili da vas pozdravimo nakon Napolija jer smo bili previše ljuti u tom momentu, a otišli smo razgovarati sa protivnicima jer je to naša navika, bilo da smo izgubili ili pobijedili... Nismo otišli do južne tribine jer smo bili veoma razočarani i nismo ni shvatili da smo zaboravili to uraditi".

Inače, Buffon je nakon poraza kojim je Napoli ponovo uhvatio priključak u borbi za Scudetto pokazao kakva je fudbalska i ljudska veličina, pa je svakom fudbaleru Napolija ponaosob čestitao na pobjedi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi