Osimhen je najbolji za proteklu sezonu

Veliko priznanje za člana Napolija

Osimhen je najbolji za proteklu sezonu

S. Mlaćo
Za najboljeg mladog igrača Serije A izabran je član Napolija Victor Osimhen.

Kolo prije kraja, Serija A je objavila ko su nagrađeni za sezona koja je pri kraju.

Upkos tome što je Dušan Vlahović postigao 24 pogotka, nagrada za najboljeg mladog igrača ide u ruke Osimena.

On je bio glavni igrač Napolija, a postigao je 14 pogodaka u sezoni.

Navodno bi već ovog ljeta mogao napustiti Napoli, te se skrasiti u Engleskoj.

On je u ljeto 2020. godine stigao u Napoli, kada su Talijani platili Lilleu preko 75 miliona eura za njegove usluge. Nigerijski napadač se dosta brzo uspio prilagoditi i postao najvažniji igrač u napadu momčadi.

Njegova impresivna tjelesna građa i izvanredna brzina zainteresovali su Arsenal za mogući transfer, ali iznos koji je potreban za dovesti ga za Topnike bio je previše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema talijanskim medijima, Napoli želi dobiti najmanje 100 miliona eura za Victora Osimhena, inače ne želi prekinuti saradnju s 23-godišnjim napadačem.

Manchester United je spreman ponuditi i nešto više od 100 miliona eura za Osihmena, a u srijedu je bio sastanak igrača, njegovog agenta i De Laurentisa, čelnika Napolija, na kojem su razgovarali o budućnosti fudbalera iz Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi