Napoli poslije prekida i autogola slavio u Genovi

Zukanović meč odgledao s klupe

Napoli poslije prekida i autogola slavio u Genovi

Današnji program 12. kola italijanske Serie A zaokružen je utakmicom na Luigi Ferrarisu između Genoe i Napolija.

Više razloga za slavlje na kraju su imali Napolitanci slavivši rezultatom 2:1, a trijumfom su ujedno došli do 28 bodova i tako nastavili potjeru za vodećim Juventusom koji ima tri manje.

No, nije sve krenulo dobro po Ancelottijev tim. Prvi su poveli domaći, tačnije u 20. minuti golom koji je postigao Koume, a prednost od 1:0 je na semaforu bila sve do sredine drugog poluvremena.

Igrala se 62. minuta kada je Ruiz na asistenciju Mertensa vratio stvari na početak, a ovaj gol kao da je dao krila Ancelottijevim igračima koji su u nastavku pritiskali domaće i potpuno preuzeli inicijativu. To im se isplatilo četiri minute prije kraja, kada je poslije gužve u petercu Biraschi postigao autogol za veliko slavlje gostiju izuzetno važna tri boda. 

I za jedne i za druge je bilo veoma teško igrati, pošto je zbog nevremena teren više ličio na bazen nego na nogometno igralište. U 59. minuti meč je zbog snažnog pljuska bio i prekinut na deset minuta. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što svakako može da brine Roberta Prosinečkog, jeste činjenica da naš Ervin Zukanović u posljednje vrijeme igra sve manje za Genou. I današnji meč je ogledao s klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti