Tragedija Sassuola u Napulju, 4:0 na semaforu bilo je u 21. minuti

Napoli uvjerljiv

Tragedija Sassuola u Napulju, 4:0 na semaforu bilo je u 21. minuti

E. Škorić

Kako je krenulo, dobro je čak i završilo po Sassuolo.

Napoli i Sassuolo sastali su se danas u 35. kolu Serije A, a domaćin je isuviše lako došao do pobjede (6:0), pa je zadržao minimalne šanse da na kraju osvoji Scudetto, iako Milan ima četiri boda više, a Inter dva boda više, s tim da i jedni i drugi imaju meč manje.

Napoli je osvojio samo bod na prethodna tri meča i tako prokockao Scudetto, ali se odlučio sav bijes iskaliti na Sassuolu.

Poveo je Napoli već u sedmoj minuti golom Koulibalyja na prvu od dvije asistencije Insignea. Omaleni ofanzivac u 15. minuti asistira Osimhenu za 2:0, a već u 19. minuti Lozano pogađa za 3:0.

Dvije minute kasnije Mertens trese mrežu nemoćnih gostiju, pa je za tek nešto više od 20 minuta bilo 4:0. Peti gol stigao je u 54. minuti, a zabio ga je Mertens.

Na kraju, Napoli je malo usporio, pa je Sassuolo na kraju dobro i prošao. Rrahmani je povisio na veliki 6:0 u 80. minuti, da bi Maxime Lopez u samoj završnici dao utješni pogodak, čime je postavio konačnih 6:1.

 I jedni i drugi su rasterećeni u ostatku prvenstva, jer zaista je teško očekivati da tim Luciana Spallettija uspije na bilo kakav način da ugrozi milanske timove koji se bore za titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sljedećem kolu Napoli gostuje u Torinu, dok će Sassuolo ugostiti Udinese.

Danas je odigran i duel Cagliarija i Verone, a gosti su slavili s 2:1. Barak i Caprari bili su strijeci za Veronu u prvom dijelu, a u nastavku Sardinci preko Joaa Pedra dolaze do 2:1. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi