Napolitanci bi dugo mogli pamtiti VAR tehnologiju: Navijači Juventusa slave

Koulibaly dobio crveni karton

Napolitanci bi dugo mogli pamtiti VAR tehnologiju: Navijači Juventusa slave

Fudbaleri Napolija danas igraju jednu od najvažnijih utakmica u posljednjih 10-ak godina, a protivnik je Fiorentina.

Napolitanci se bore za titulu u Seriji A i naprosto moraju da pobjede u ovom meču kako bi zadržali priključak za Juventusom, ali susret nije mogao gore početi za njih.

Naime, već u uvodnim minutama Koulibaly je napravio faul pred svojim golom, a glavni sudac je pokazao na bijelu tačku. Ipak, nakon nekoliko sekundi on je zatražio pomoć VAR tehnologije.

Epilog je na kraju bio crveni karton za Senegalca, ali ne penal za domaće već samo slobodan udarac. Svakako da to nije velika utjeha Napolitancima koji moraju gotovo cijeli meč igrati sa igračem manje i sigurno da će im biti jako teško osvojiti tri boda.

Pogledajte kako je izgledala ova situacija:

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi