Napolitanci opet na vrhu: Lazio poveo u Napulju, pa doživio težak poraz

Serija A

Napolitanci opet na vrhu: Lazio poveo u Napulju, pa doživio težak poraz

E. Škorić
Teme:

U jednom od derbija 24. kola italijanske Serije A Napoli je ugostio i savladao Lazio s 4:1.

Počelo je sjajno za goste iz Rima pošto su preko De Vrija na asistenciju Immobilea u trećoj minuti došli do 1:0, ali Napoli se do poluvremena vratio.

Igrala se 43. minuta kada je sjajni Callejon izjednačio rezultat na 1:1, a u nastakvu se sve odvijalo pred golom Lazija.

Napolitanci su uspjeli da zabiju tri gola, a sve je krenulo autogolom Wallaecea u 54. minuti. Dvije minute kasnije Zielinski je pogodio za 3:1, a u 73. minuti u strijelce se upisuje i Mertens.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kod gostiju do 60. minute igrao je sada već bivši bh. reprezentativac Senad Lulić, a Napoli je nakon današnje pobjede opet vodeći sa 63 boda, dok Juve ima 62. Trećeplasirani je Lazio s 46, pa slijede Inter s 45 i Roma s 44 boda uz po utakmicu manje.

Serija A, 24. kolo:
Napoli - Lazio 1:0 (Callejon 43, Wallace 54 - ag, Zielinski 56, Mertens 73/ De Vrij 3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi