Nardin Mulahusejnović: "Željezničar ima historiju i ime, sretno im do kraja"
Nardin Mulahusejnović se vraća na veliku scenu kada je bh. fudbal u pitanju.

Napadač HŠK Zrinjski

Nardin Mulahusejnović: "Željezničar ima historiju i ime, sretno im do kraja" · Intervju

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Danas je jedan od junaka pobjede Zrinjskog protiv Željezničara bio Nardin Mulahusejnović. Nakon utakmice se javio za SportSport i porazgovarali smo s napadačem prvaka Bosne i Hercegovine. 

Zrinjski je danas s 2:0 slavio protiv Željezničara u 23. kolu WWin lige BiH. Jedan od junaka Plemića bio je i napadač Nardin Mulahusejnović koji je postigao pogodak za 1:0.

Nakon utakmice se 26-godišnjak iz Gračanice javio za SportSport. Komentarisao je situaciju u Zrinjskom, Željezničaru, a dotakli smo se i njegove konkurencije koja je u Zrinjskom zaista velika u vidu Nemanje Bilbije. 

Zimus si se nakon nekoliko godina vratio u Zrinjski. Kako je ponovo doći u Mostar, ima li više pritiska nego prije s obzirom na to da je Zrinjski postavio neke nove standarde?

"Da, lijepo se osjećam u Mostaru i drago mi je i ponosan sam da sam član Zrinjskog, klub koji je ispred svih u našoj ligi po organizaciji, rukovodstvu i ono što su prikazali na terenu. Pritisak uvijek postoji u ekipama koje žele osvojiti titule, to je sastavni dio posla."

Posljednje dvije utakmice te "očepilo". Postigao si gol protiv Jedinstva u Kupu, pa si danas trasirao Zrinjskom put do pobjede protiv Željezničara. Kakvo je raspoloženje evo nekoliko sati nakon utakmice?

Oglasi

"Sretan sam da pomažem ekipi. Želimo biti svaku utakmicu biti bolji i pobijediti. Napadač sam, drago mi je da pomažem i sretan sam. Uvijek je lijepo pobijediti, pogotovo derbi utakmice."

Čini se da ste se porazom od Borca oprostili od titule, naravno ne matematički još. Koji su ciljevi Zrinjskog do kraja sezone?

"Zrinjski uvijek igra do kraja, mi ćemo igrat najbolje što možemo i na kraju ćemo vidjeti tablicu. Sada gledamo sebe i Zrinjski ima uvijek najviše ciljeve kako u prvenstvu tako i Kupu."

Ti si kao mladić bio i u Željezničaru, odnosno Željo te doveo iz Bratstva još prije 10 godina. Kako gledaš sada na situaciju na Grbavici? Tužno je vidjeti jedan Željezničar u borbi za ostanak u ligi...

"Jeste, bio sam godinu dana u omladinskom pogonu Željezničara. Želim im svu sreću i naravno da je liga bolja i da bi svi voljeli da su oni dio Premijer lige. Kako god izgledalo, Željo ima historiju i ime. Sretno im do kraja."

Nemanja Bilbija dominira ligom posljednjih sezona. Je li ti on konkurencija ili neko uz koga osjećaš da možeš još napredovati, možda i do reprezentacije, što da ne?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilbija je legenda lige i kvalitetan igrač. Dosta stvari želi pokazati, priča, lider je, to sam vidio i znao prvi puta kada sam došao u Zrinjski. Sigurno da želim naučiti i čuti neki savjet, ja uvijek želim napredovati, a uz rad je sve moguće."

Podsjetimo, Nardin Mulahusejnović je u januaru u Zrinjski stigao iz Kopera i danas je postigao svoj prvi pogodak ove sezone u ligi. Dodao je prije nekoliko dana jedan i u Kupu protiv Jedinstva. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
mrš u p.m
1 1
mitoza
Sta reci nakon svega i koju poruku poslati ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi