Nastavlja se "krađa" švedskih talenata: Hadžikadunić i Ahmedhodžić nisu jedini

Jedan po jedan odlaze

Nastavlja se "krađa" švedskih talenata: Hadžikadunić i Ahmedhodžić nisu jedini

E. Škorić

Švedski nogometni savez očigledno gubi brojne bitke kada su u pitanju nogometaši koji potiču iz drugih zemalja.

Iako su mladi nogometaši poput Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića odrasli u Švedskoj, tamo igrali za mlađe selekcije i puno toga ih veže za zemlju u kojoj žiove, obojica su se odlučili igrati za BiH.

Hadžikadunić je igrao za Malmo, sada je u Rusiji i član je Rostova, dok je Ahmedhodžić u Malmeu. Obojica su defanzivci, stoperi, izuzetno perspektivni i za obojicu se Švedski nogometni savez borio, ali je izgubio.

Sada Šveđani ostaju bez još jednog talenta iz švedskog šampionata. Mohanad Jeahze je defanzivac Mjallbyja, ali njegovi korijeni su iz Iraka i on je odlučio da igra za zemlju u kojoj su rođeni i odrasli njegovi roditelji, prije nego su izbjegli u Švedsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Još uvijek razmišljam, ali očito se naginjem tome da igram za Irak", kazao je Mohanad Jeahze.

Slijedi administrativni postupak promjene sportskog državljanstva i mladi talent u budućnosti će nostiti dres Iraka umjesto Švedske.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Da oni šta valjaju budite sigurni da bi igrali za Švedsku.
1 7
Adnanos
Svedski savez se rijetko bori ili moze se reci borijo za igrace. Hoces neces nemoras je uvijek bilo kod njih. A ako se zoves Armin, Edin, Marko, Ante itd uvijek si morao biti 5 puta bolji od drugi da mi dobijo sansu. Uvijek su voljeli da igra Marcus, Andreas, Fredrik nego neko od nasi.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi