Navijači Chelseaja tjeraju zvijezdu iz kluba: "Thiago Silva plače, a ti bijedniče..."

Navijači Chelseaja tjeraju zvijezdu iz kluba: "Thiago Silva plače, a ti bijedniče..."

Edmir Škorić

Navijači Chelseaja bili su bijesni zbog onoga što se događalo nakon poraza od Manchester Cityja na Wembleyju u polufinalu FA kupa.

Chelsea nije uspio da izbori finale, pošto je Bernardo Silva golom u 84. minuti Manchester City doveo u finale, pa Građani imaju priliku za odbranu trofeja. U finalu će igrati protiv boljeg iz meča Coventry - Manchester United, a koji se u sklopu drugog polufinala sastaju danas.

Plavci su protraćili niz dobrih prilika za postizanje gola, pa će sezonu završiti bez trofeja. Nakon utakmice društvenim mrežama kružila je snimka uplakanog veterana Thiaga Silve.

No, navijači su brzo primijetili da je iza Brazilca njegov saigrač Noni Madueke izgleda razmjenjivao šale s krilnim napadačem Cityja Jackom Grealishom.

Oglasi

"Razlika među generacijama u jednom videu", jedan je od komentara navijaač, dok je drugi napisao da je "Madueke tako besraman". "Legenda Thiago Silva plače, a ti bijedniče umireš od smijeha iza. Napusti klub odmah!", napisao je jedan veoma ljutiti navijač Plavaca na društvenoj mreži X.

“Nije bilo lako, ali bili smo sposobni odigrati vrlo dobru utakmicu, jako dobro se natjecati. Gledajući unaprijed, želimo graditi na ovome, ponekad imate ovakve igre na svom putu i važno je iz toga izvući pozitivne stvari", rekao je menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino.

Pep Guardiola se žalio na veliki broj utakmica koji je njegov tim odigrao u kratkom periodu. Prije samo nekoliko dana imali su jako isrpljujućih 120 minuta i penale protiv Real Madrida.

"Neprihvatljivo je da su nas pustili da igramo danas. To je nemoguće, zbog zdravlja igrača. Nije normalno. Nedopustivo je nakon 120 minuta, emocija utakmice protiv Reala i načina na koji smo izgubili, iskreno", rekao je Pep dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Znam da je ovoj zemlji ovo takmičenje (FA kup) posebno, ali to je zbog zdravlja igrača. Nije mi jasno kako smo preživjeli. Danas je jedna od najvećih stvari koje sam vidio od svojih igrača. Samo želim zaštititi svoje igrače. To je nedopustivo, zdravorazumski. Ne tražim ništa posebno niti privilegij", rekao je Guardiola.

Cityju ostaje da pokuša da osvoji FA kup, ali i prvenstvo. Arsenal je barem privremeno zasjeo na vrh sa 74 boda, ali City ima utakmicu manje i Građani će imati priliku da se vrate na prvo mjesto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi