Navijači širom svijeta izabrali najboljeg igrača u historiji skoro svake države

Dosta zanimljiv odabir u pojedinim zemljama

Navijači širom svijeta izabrali najboljeg igrača u historiji skoro svake države

E. Čaušević

Španska Marca nedavno je pokrenula zanimljivu anketu u kojoj su navijači iz cijelog svijeta imali šansu da biraju najbolje fudbalere.

Naime, ideja Marce bila je da fanovi glasaju za najbolje igrače svojih država u historiji i u tome su uspjeli. Naravno, nije bilo moguće da se biraju iz svih država, ali izdvojili su zemlje koje većinom u zadnje vrijeme igraju na Mundijalima.

Najviše pažnje izazvalo je biranje najboljeg igrača Argentine i Brazila gdje su bili nevjerovatno izjednačeni glasovi. U Argentini su se naravno borili Maradona i Messi, a u Brazilu su pobijedili Ronaldo i Ronaldinho ispred Pelea.

Na listi je bila i susjedna Hrvatska, a navijači su odlučili da je najbolji igrač u historiji ove države Luka Modrić. On je u glasanju pobijedio Šukera, Bobana i Prosinečkog.

Messi je izabran za najboljeg igrača svih vremena u Arrgentini jer je imao 53% glasova, a Maradona je dobio 42%. U Portugalu je najbolji ubjedljivo Cristiano Ronaldo s 81% glasova ispred Eusebija koji je dobio preostale glasove.

U nastavku pogledajte sve pobjednike po državama: Argentina: Lionel Messi, Njemačka: Franz Beckenbauer, Brazi: Ronaldo i Ronaldinho, Hrvatska: Luka Modrić, Danska: Peter Schmeichel, Čile: Ivan Zamorano, Kolumbija: Carlos Valderrama, Egipat: Mohamed Salah, Španija: Xavi i Andres Iniesta, SAD: Landon Donovan, Francuska: Zinedine Zidane, Italija: Paolo Maldini, Meksiko: Hugo Sanchez, Holandija: Johan Cruyff, Portugal: Cristiano Ronaldo, Švedska: Zlatan Ibrahimović, Turska: Hakan Šukur, Urugvaj: Forlan, Engleska: Sir Bobby Charlton, Kamerun: Samuel Eto'o, Maroko: Mustapha Hadji, Iran: Ali Karimi.

Naravno, na listi nije bilo Bosne i Hercegovine, ali sigurno da svi znamo da bi to na kraju bio Edin Džeko.

Top Komentari

VenamaHrabrih
A po cemu znamo da bi to bio Edin Dzeko? Po misljenju priucene i neskolovane osobe, koja stampanjem iskaznice na kojoj pise "novinar", misli da je stvarno novinar?! Najbolji bh igrač svih vremena je Hasan Salihamidzic. Visestruki osvajac prvenstva i kupa sa Bayernom. Osvajac lige sampiona, predsjednik Bayerna. Uz duzno postovanje, jos mu niko nije ni blizu. 1. Salihamidzic 2. Dzeko 3. Susic/Pjanic 5. Halilhodzic 6. Bajevic 7. Kodro 8. Barbarez/Misimovic 10. Begovic
1 10
SAFET SUSIC
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi