Nazire se novi klub Edinsona Cavanija: Nije tačno da je tražio ogromnu platu
Foto - EPA

Seli u Portugal

Nazire se novi klub Edinsona Cavanija: Nije tačno da je tražio ogromnu platu

M. Šljivak

Edinson Cavani je nakon sedam godina napustio PSG.

U Parizu je Cavani ponio titulu najboljeg strijelca svih vremena, ali od produžetka saradnje nije bilo ništa i Urugvajac je primoran potražiti novi klub.

Njegova nova destinacija po svemu sudeći bit će Lisabon, a iskusni napadač bi trebao obući dres portugalskog velikana Benfice.

Brat i menadžer 33-godišnjeg fudbalera nalaze se već nekoliko dana u Lisabonu. Večeras su prisutni na meču protiv Sportinga i čini se kako je ovo jasan znak da će Cavani potpisati za Benficu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Također, portugalski mediji tvrde da je bila lažna vijest da je Cavani od rukovodstva Benfice tražio platu od 12 miliona eura godišnje i ugovor na tri godine, pa je put ka transferu otvoren.

Cavani je pored PSG-a ranije igrao još za Napoli i Palermo, a karijeru je počeo u čuvenom Danubiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije