Trener "malog" Klisa zaslužuje čistu desetku za riječi koje je izgovorio na press konferenciji

Trener "malog" Klisa zaslužuje čistu desetku za riječi koje je izgovorio na press konferenciji

E. Škorić

FK Klis nije uspio da se plasira u Prvu ligu Federacije BiH, ali je svakako ponovo ostavio dobar dojam.

Klis je pravo osvježenje u bh. nogometu proteklih godina. Ovaj "mali" tim sada je bio na pragu Prve lige FBiH, ali Čelik je ipak bio bolji tim na terenu i zasluženo kroz dva meča izborio promociju u viši rang.

Nakon utakmice u Zenici, trener Klisa Nedim Kudra pokazao je da je najvažnije u životu biti objektivan, odmjeren i na kraju krajeva pošten.

I dok većina trenera nakon poraza u ovakvim utakmicama jedva šta i prigovori, tražeći alibi u sudijama, lošoj taktici protivnika ili nečem trećem, Kudra je hvalio publiku u Zenici i od srca Zeničanima poželio povratak na staze stare slave.

"Uživao sam. Odlična publika. Moram da pohvalim i trenera Čelika i sve igrače koji su dali doprinos za sve ovo. Moja je ekipa dala maksimum u ovom trenutku. Šteta što smo za protivnika dobili Čelik. Šanse bi nam veće bile da smo dobili Iskru ili Gornji Rahić", rekao je Kudra nakon meča, dodavši:

Oglasi

"Još jednom čestitam Čeliku ulasku u Prvu ligu Federacije BiH".

"Za nas se prije 4-5 godina nije ni čulo, a igrali smo četvrtfinale i polufinale Kupa. Ostvarili smo veoma dobre rezultate. Ko god nam dođe da igra protiv nas, ugostimo ga i pružimo sve uslove za sportsku i fer utakmicu".

Ponovo se dotakao atmosfere u Zenici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ovo stvarno treba doživiti", dodao je Kudra, koji je potom na kraju poželio Čeliku povratak na staze stare slave.

Iako su poraženi, Kudra i njegovi igrači također mogu da se smatraju pobjednicima, barem dokle god imaju ovakav mentalitet i ovakav pristup sportu i životu.

Top Komentari

user1673626537
Momcima iz Kilsa svaka cast vise srece u sljedecoj sezoni da konacnu kroce u prvu ligu
2 0
Baco
Vise srece drugi put.Sportski pozdrav .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti