Nekadašnji as Sutjeske iz Foče prva želja Maurizija Sarrija
Navodno su pregovori Napolija i Empolija već počeli i dobro napreduju.

Povremeni bh. reprezentativac Rade Krunić pred transferom karijere

Nekadašnji as Sutjeske iz Foče prva želja Maurizija Sarrija

Ukoliko je vjerovati italijanskim medijima (TuttoMercatoWeb) prvo pojačanje Napolija za sljedeću sezonu bi mogao biti povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Empolija Rade Krunić.

Naime, već neko vrijeme se špekuliše da je Rade Krunić velika želja trenera Napolija Maurizija Sarrija, a ukoliko ovaj stručnjak i naredne sezone ostane na klupi Partenopeja i ukoliko uprava kluba bude voljna ispuniti njegove želje bh. veznjak bi mogao preseliti na San Paolo.

Među navijačima Napolija su vijesti o potencijalnom transferu Krunića prihvaćene kao veliko iznenađenje, s obzirom da se ne radi o velikoj zvijezi i dobro poznatom fudbaleru u italijanskim okvirima. Ipak, navodno su pregovori Napolija i Empolija već počeli i napreduju po planu.

Poznato je, međutim, da Sarri odavno gaji afinitet prema fudbalerima Emopolija, ekipe koju je prije Napolija vodio sa klupe, pa ove špekulacije i nisu toliko iznenađujuće. Tako je Sarri iz Empolija na San Paolo doveo već doveo nekolicinu fudbalera (Mario Rui, Zielinski... ), a čini se da je i Rade Krunić veoma blizu velikog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 24-godišnji Rade Krunić je karijeru počeo u Sutjesci iz rodne Foče iz koje je 2013. godine otišao u srbijanski Donji Srem, da bi uslijedila i epozoda u Veroni. Međutim, Verona ga je odmah vratila u Donji Srem na posudbu, a 2015. je obukao dres Borca iz Čačka prije nego što je na ljeto iste godine potpisao za Empoli.

Inače, Empoli je trenutno vodeći na tebeli Serije B, a veliki doprinos ekipi daje i Rade Krunić koji je ove sezone upisao 30 nastupa u drugom rangu italijanskog fudbala i postigao četiri gola, te upisao 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi