Nema veze što je u Hong Kongu, za Baku su Zmajevi br. 1: Idem leći, navit ću sat u pola 3...

Legendarni Slišković za SportSport.ba

Nema veze što je u Hong Kongu, za Baku su Zmajevi br. 1: Idem leći, navit ću sat u pola 3...

Euforija pred još jednu vrlo važnu utakmicu bh. tima protiv Grčke lagano raste. Ostala su još samo četiri sata, a SportSport je kontaktirao legendarnog Blaža Sliškovića koji će gledati meč u live prijenosu iako je utakmica po vremenu u Hong Kongu u 15 do tri ujutru. 

Za početak popularni Baka je poručio da očekuje pobjedu, kao i ostali građani BiH.

"Kao i svi građani BiH očekujem pobjedu. Trebamo dobiti, nisu Grci u najjačem sastavu, a pored toga su izgubili i ambicije jer više nemaju šanse da se plasiraju na EURO. Ovo je jedinstvena prilika da konačno dođemo do pobjede u gostima protiv njih", kaže na početku Baka.

U meču prije tri dana protiv Finske igrali smo odlično iako smo bili lišeni usluga kapitena Džeke.

"Čini mi se da smo odlično igrali bez Džeke. Tim je igrao kao cjelina, pojedinci se nisu izdvajali previše. Borili smo se, trudili, a u takvim okolnostima do izražaja dođe i individualni kvalitet Pjanića koji nije sporan sekunde".

Prije meča u Atini igra se još jedan važan meč u našoj grupi i to onaj između Finske i Armenije. Ukoliko tu dođe do neriješenog rezultata, Zmajevi će do kraja kvalifikacija imati sve u svojim rukama.

"Teško je unaprijed prognozirati taj meč. Naravno da bi svi voljeli da te dvije selekcije odigraju neriješeno. Ipak, moramo gledati sebe i dobiti sve do kraja, kao što kaže izbornik Prosinečki. Ako se onda poklope rezultati s ostalih utakmica, odlično, a ako ne onda ne trebamo mnogo žaliti jer znamo da smo dali sve od sebe".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U Hong Kongu je sada oko 22.00 sati, tako da utakmica po tamošnjem remenu počinje tek u 15 do 3 ujutru. Pitali smo Baku da li će je gledati.

"Utakmica je ovdje u 15 do 3, ali ja ću je gledati. Ja ću sada otići da odspavam tri - četiri sata i navit ću sat u pola tri", poručio je Slišković na kraju razgoora za SportSport.ba.

Top Komentari

Benjamingst
Covjek koji voli BiH a mnogi ga mrze... Baka je covjek koji kaze ono sto misli. Bravo Baka idemo po novu pobjedu.
13 1
mostarac
Zao mi je da niste ni jedan clanak napisali prije 2 sedmice kad je baki umrla majka Neda..Baka u ime Mostaraca,Velezovaca i u ime svih gradjana BiH primi nase iskreno saucesce ...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi