Nemanja Vidić čuvenom napadaču utjerao strah u kosti: "Pregazi te, spreman je bio da ubije"

Adebayor o Srbinu

Nemanja Vidić čuvenom napadaču utjerao strah u kosti: "Pregazi te, spreman je bio da ubije"

Midhat Šljivak

Nemanja Vidić je svojevremeno važio za jednog od najboljih defanzivaca engleske Premier lige, a samim tim i svijeta. Mnogi napadači su dobro upamtili stamenog Srbina, a riječi Emmanuela Adebayora dovoljno govore ko je i šta je Vidić.

Nemanja Vidić je nekada bio najbolji defanzivac svijeta. Njegove igre u Manchester Unitedu se pamte, a bio je prava napast za napadače u Premiershipu.

Emmanuel Adebayor nije volio igrati utakmice protiv legendarnog defanzivca Manchester Uniteda. Redovno je dobijao batine od njega i nije mu bilo svejedno.

"Vidić je bio žestok momak, najžešći. Kada udarite u njega kao da ste udarili u stijenu. Napadača je mogao blokirati s jednim prstom", rekao je Adebayor i nastavlja:

"Nagazi te, izvini se, udari te, izvini se. Viče na tebe, malo i pljune prema tebi. Ovaj momak je bio spreman da ubije", rekao je Adebayor.

Oglasi

Vidić je dres Uniteda nosio od 2006. do 2014. godine. U tom periodu je osvojio brojne trofeje, nastupio je 300 puta i zabio je 21 gol.

U karijeri je slavni Srbin pored Crvenih đavola nastupao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Moskve i Inter, gdje je i završio karijeru.

Nemanja Vidić ne može u biti u najboljem timu

Nekadašnji fudbaler Gabriel Agbonlahor ne cijeni previše Vidića i smatra da se on ne smije povezivati s najboljim defanzivcima Premier lige u historiji.

Bivša zvijezda Aston Ville izuzetno je oštro govorio prema slavnom Srbinu. Za njega su mnogi bili bolji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemanja Vidić nije ni blizu najboljih 11 ikad. Nije ta klasa", rekao je Agbonlahor i nastavlja:

"John Terry i Rio Ferdinand su najbolji svih vremena. Zatim su tu prije Vidića Virgil van Dijk i Vincent Kompany", smatra Agbonlahor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi