Gdje je bivši trener Željezničara: Bašić sinoć gledao Ajax, obradovao se i 'posebnoj' posjeti

Sigurno da mu je čast biti sa velikim trenerskim imenima

Gdje je bivši trener Željezničara: Bašić sinoć gledao Ajax, obradovao se i 'posebnoj' posjeti

Samir Mlaćo

Nakon raskida saradnje sa FK Željezničar, Nermin Bašić je bez trenerskog angažmana. Ipak, Bašić neće odmarati, te je uvijek isticao da se želi dodatno edukovati svakom mogućom prilikom.

Nakon raskida saradnje sa FK Željezničar, Nermin Bašić je bez trenerskog angažmana. Ipak, Bašić neće odmarati, te je uvijek isticao da se želi dodatno edukovati svakom mogućom prilikom.

Na Instagramu je sinoć objavio fotografiju sa Johan Cruijff Arene u Amsterdamu gdje je pratio duel Ajaxa i Vitessea.

Konačno je Ajax slavio i odigran kvalitetan meč, te je na kraju završilo 5:0. Na terenu su bili i dvojica bh. reprezentativaca Benjamin Tahirović, te Said Hamulić.

Tahirović je kod domaćih na terenu proveo 75 minuta i odlično se uklopio u pobjedi svog tima, dok je Hamulić zamijenjem pred sami kraj, a kao i ostali saigračo nije se proslavio.

Oglasi

"Fenomenalna utakmica večeras u Amsterdamu! Naši reprezentativci su bili izvanredni, a Ajax je dominirao terenom", napisao je Bašić.

Prije toga Bašić je posjetio i stadion PSV Eindhovena, a otkrio je i da se priključio agenciji SEG iz Nizozemske, čije je prostorije također posjetio.

"Ova posjeta mi je pružila priliku da uspostavim nove kontakte i razmijenim ideje sa vrhunskim profesionalcima. Ponosan sam što sam dio ove industrije koja stalno raste i razvija se", napisao je bh. trener.

SEG agencija između ostalih zastupa poznata trenerska imena kao što su Pep Guardiola, Erik ten Hag, Huub Stivens..., te brojne druge.

Bašić se sa FK Željezničar rastao početkom prošlog mjeseca i bio je veoma emotivan.

U prethodna 203 dana bila je iznimna čast nositi grb ovog velikog Kluba. Od srijede 12. aprila do srijede 01. novembra dali ste mi priliku da se osjećam dijelom velike, plave porodice. Kakav osjećaj! Grbavica, huk sa juga, evropske večeri, golovi na izmaku vremena…

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nešto više od pola godine bio sam jedan od vas. Dali ste mi priliku, ljubav, podršku i kritiku - sve čemu se jedan trener može nadati. Nismo uspjeli sve što smo htjeli. Nedostajalo je vremena i strpljenja", napisao je Bašić između ostalog pri odlasku sa Grbavice.

Nermin Bašić je na klupu Željezničara stigao 12. aprila 2023. godine. Uspio je “probuditi” ekipu u finišu Premijer lige BiH i Plavi su završili na trećem mjestu i izborili plasman u Konferencijsku ligu.

Top Komentari

user1659354598
Ubleha stoljeca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi