Zolotić zaustavio i Porto, ponio epitet igrača utakmice te oduševio izjavom

Sjajno igra, kao i njegov tim

Zolotić zaustavio i Porto, ponio epitet igrača utakmice te oduševio izjavom

Samir Mlaćo
Sezona iz snova igra u Portugalu Nermin Zolotić. Popularni Zola je član Casa Pie, a njegov tim je sinoć remizirao sa 'velikim' Portom pred svojim navijačima.

Bilo je 0:0, a Zolotić je ponovo bio na nivou. Sačuvao je sa saigračima mrežu, iako je njegov tim bio u teškoj situaciji. Porto je stigao kao apsolutni favorit, a posao je dodatno olakšao crveni karton domaćem igraču Lucasu Saoresu, ali  ostalo je 0:0.

Zolotić i društvo pružili su mušku partiju, borbenosti nije nedostajalo i na kraju su nagrađeni bodom. Trenutno su  na petom mjestu sa 27 bodova i hit su prvenstva. Niko se tome nije nadao, s obzirom da se radi o dojučerašnjem drugoligašu.

Zolotić nastupa u posljednjoj liniji, a ponio je epitet igrača utakmice. Nakon utakmice imao je samo riječi hvale, a pokazao je i koliko dobra atmosfera vlada u svlačionici njegovog tima.

Borili smo se jedni za druge. Ovo je bod za Lucasa, isključen je, a mi smo se borili kao grupa i na kraju osvojili bod“, rekao je Zolotić te se fotografisao uz laskavo priznanje.

Oglasi

On je ponikao u FK Željezničar, imao i tešku povredu, no uspješno se vratio na teren. Ostvario je transfer u Gent, okušao se i u Istri, a zatim u Roeselaereu. U oktobru 2020. godine stigao je u Portugal.

Ove sezone upisao je 17 nastupa i gotovo svaki put dobio najviše ocjene za svoj nastup. Svojevremeno je ovaj 29-godišnjak nastupao za mladu reprezentaciju naše zemlje, a novi selektor Faruk Hadžibegić definitivno bi morao pogledati utakmice u portugalskom prvenstvu, ukoliko to nije učinio.

Zolotić je sigurno kapacitet za reprezentaciju, a prednost mu je što može igrati u zadnoj liniji, ali i veznom redu.  Da li će to i desiti, znat ćemo već u martu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Lider u Portugalu je Benfica sa 40 bodova, Braga ima 34, a Porto 33. Sporting je četvrti sa 28, a odmah ispod velikana je Casa Pia. Casa Pia je u posljednjih pet utakmica upisala tri pobjede, te po jedan remi i poraz.

Zolotićeva tržišna vrijednost je 500.000 eura, a važeći ugovor sa trenutnim klubom ima do ljeta ove godine.

Top Komentari

Mowzilla
Cimirot out, Zolotic in, reaguj Rukfaš...
3 1
King_Kenny
...treba ga zvati,portugalska liga je sigurno u top 10 najjacih na svijetu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi