Nesuđeni trener Željezničara odlazi iz Radničkog: Lalatović blizu inostranog angažmana

Nakon sjajne sezone

Nesuđeni trener Željezničara odlazi iz Radničkog: Lalatović blizu inostranog angažmana

Srbijanski stručnjak Nenad Lalatović trebao bi na kraju ove sezone napustiti redove Radničkog iz Niša.

Lalatović je sa klupe ove sezone sjajno vodio Radnički koji će sezonu završiti na drugoj poziciji, a dogurao je i do polufinala Kupa gdje je poražen od Partizana.

Ipak, čini se da on neće voditi Nišlije u narednoj sezoni obzirom da, kako prenose srbijanski mediji, treba ostvariti prilično ozbiljan inostrani angažman.

Prema pomenutim izvorima, Lalatović je među prvim kandidatima za preuzimanje CSKA iz Sofije. On se i prošle godine povezivao sa ovom bugarskom ekipom, ali je na kraju taj tim preuzeo Nestor El Maestro koji je otkaz dobio prije nekoliko mjeseci.

Inače, protukandidat Lalatoviću za ovaj posao bi trebao biti također mladi stručnjak Aleksandar Tomaš.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

CSKA iz Sofije je trenutno drugoplasirani tim bugarskog prvenstva, a trenutno ga vodi Dobromir Mitov i to kao privremeni trener.

Svemu dodajmo da je Lalatović, ne tako davno, bio kandidat za trenera FK Željezničar, ali do saradnje ipak nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi