Nevjerovatan rezultat u Bergamu: Atalanta Jajalu i društvu ubila volju za fudbalom!
Atalanta je pregazila Udinese

Gosti su poveli, ali nisu mogli ni zamisliti kakva će im katastrofa uslijediti nakon toga

Nevjerovatan rezultat u Bergamu: Atalanta Jajalu i društvu ubila volju za fudbalom!

S. Pašalić, foto: EPA

Atalanta je u 9. kolu Serije A na svom terenu ugostila Udinese i slavila sa visokih 7:1.

Domaći su od prve minute krenuli po pobjedu, ali su gosti u 12. minuti stigli do vodstva kada je Okaka pogodio nakon velike greške odbrane Atalante.

Brzo je Atalanta uzvratila pa je u 21. minuti Josip Iličić izjednačio na 1:1.

U 32. minuti situacija za goste se dodatno pogoršala nakon što je Opoku skrivio penal, a nakon toga je dobio i drugi žuti karton i napustio je teren.

Luis Muriel je bio siguran sa bijele tačke za 2:1. Do kraja poluvremena je Iličić uspio u 43. minuti postići novi gol i povisiti na 3:1.

Nastavak je donio još goru noćnu moru za igrače Udinesea. Luis Muriel je u 48. minuti pogodio za 4:1, a samo četiri minute kasnije Mario Pašalić je povisio na 5:1.

U 75. minuti je Luis Muriel stigao do hat-tricka nakon što je ponovo bio siguran za 6:1. Potpunu katastrofu Udinesea je potvrdio mladi Traore koji je imao debi u Seriji A i ušao je u igru u 77. minutu, a već u 83. minuti je pogodio za konačnih 7:1.

Odmah nakon toga je uslijedila izmjena u ekipi Udinesea pa je bh. nogometaš Mato Jajalo izašao iz igre, a zamijenio ga je Walace.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je stigao u goste kod SPAL-a i odigrao je samo 1:1. Milik je doveo goste u vodstvo u 9. minuti, a Kurtić je u 16. izjednačio na 1:1 i do kraja se rezultat nije mijenjao.

Torino je na svom terenu ugostio Cagliari i također odigrao 1:1. Nandez je pogodio za goste u 40. minuti, a Zaza je postavio konačnih 1:1 u 69. minuti.

Top Komentari

Aconcagua
Bolje su prošli od Sarajeva...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti