Neymarove prve fotografije iz Madrida: Otac je sve maksimalno iskoristio da dobije ono što želi
Brazilska zvijezda je bila veoma blizu dolaska u Real Madrid. Ponuđeni su mu svi uslovi, ali na kraju je ostao u Santosu (Foto: EPA)

Sve je bilo jako blizu transfera

Neymarove prve fotografije iz Madrida: Otac je sve maksimalno iskoristio da dobije ono što želi

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar postao je 2017. godine najskuplji fudbaler svijeta.

PSG je u ljeto te godine platio Barceloni čak 222 miliona eura za usluge ovog fudbalera i time su porušeni svi transfer rekordi.

Ipak, sve je moglo biti drugačije da je prije 14 godina Neymar ostao u Madridu. Stigao je kao 13-godišnjak na probu u Real, ali među Kraljevima nije ostao.

O tome je snimljen i dokumentarni film. Neymar je uživao u posjeti Madridu, obišao je sve dijelove kluba, a u svlačionici se fotografisao ispred dresova sunarodnjaka, Julija Baptiste, Ronalda, Robinha i Cicinha.

Posjetu Madridu njegov otac Neymar stariji je iskoristio kako bi natjerao ekipu Santosa da mu ponudi bolje uslove za život.

Nije njegova porodica uživala u komfortu i luksuzu. Real im je nudio sve, ali je na kraju Neymar ostao u Brazilu nakon što je rukovodstvo Santosa ponudilo porodici stan u blizini trening-centra.

Također, otac je dobio i financijsku podršku kluba. Maksimalno je iskoristio svoju posjetu Madridu da dobije od Santosa šta je želio i na kraju nije došlo do selidbe u Španiju.

Ipak, nekoliko godina kasnije Neymar je stigao u La Ligu. Potpisao je za velikog rivala Barcelonu i to kao 21-godišnjak 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Camp Nou je proveo četiri godine i odlučio se zatim na odlazak u PSG. Konstantno se međutim povezuje sa Realom i nije isključeno da u narednim godinama zaista obuče dres Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi