Laporta samo nemoćno gleda: Nico Williams neće u Barcu, stiže puno bolja ponuda iz Engleske

Talentovani napadač spreman za transfer

Laporta samo nemoćno gleda: Nico Williams neće u Barcu, stiže puno bolja ponuda iz Engleske

Edmir Škorić

Nico Williams briljira na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, pa je već sada jasno da će mladi napadač po povratku s turnira imati novi klub.

Nico je član Athletic Bilbaa, ali nakon što je cijelom svijetu pokazao koliko je brz, prodoran, eksplozivan i kakvom tehnikom raspolaže, jasno je da se neće još dugo zadržati na San Mamesu.

Nekako se Barcelona sve vrijeme trudi da ga potpiše, Joan Laporta zna kakvog dragulja bi dobio, uostalom bila je to određena prilika da se uzvrati Realu koji je već osigurao dolaske Kyliana Mbappea i Endricka ovog ljeta. Katalonci su bili uvjereni da je Nico njihov igrač, ali onda su doživjeli hladan tuš.

Joan Laporta je nedavno govorio da je cilj dovesti vrhunskog napadača, jednog dobrog veznjaka i pojačati odbranu. Mnogo toga je planirano, kako bi se novom treneru Hansiju Flicku spremio tim koji bi bio konkurentan Realu, ali Katalonci imaju jedan ozbiljan problem - nedovoljno novca za ispunjenje svih želja.

Madridski list AS tvrdi da je Nico Williams privukao veliku pažnju klubova na Otoku, prije svih Chelseaja i Arsenala, koji su spremni da plate klauzulu od 58 miliona eura i da automatski osiguraju potpis fantastičnog Španca.

Oglasi

Laporta se tako našao pred nemogućom situacijom, jer svjestan je da neće moći da parira Englezima kada je u pitanju novac. I jedni i drugi 21-godišnjaku mogu dati sve ono što Barca trenutno ne može, a uostalom, nude mu ono što mnogi mladi igrači uvijek žele, a to je nastupanje na velikoj sceni i igranje u najjačoj ligi na svijetu.

Nico je trenutni sedmi najskuplji lijevokrilni fudbaler na svijetu, a ispred njega su samo Vinicius, Leao, Kvaratskhelia, Luis Diaz, Martinelli i Doku. Njegov napredak je nevjerovatan, a u četiri sezone na San Mamesu izrastao je u pravu zvijer iako ima tek 21 godinu.

Ima 31 nastup i pet golova te čak 14 asistencija u prošloj sezoni i bit će pravo čudo ako Athletic uspije da ga zadrži.

"Vrlo sam sretan u Athleticu", ponosno je rekao Williams kada su ga nedavno upitali o njegovoj budućnosti. “To je klub koji mi je dao sve, onaj koji se kladio na mene 100%. To je moj dom. Jako sam sretan."

Unatoč tome, nenamjerno je priznao da postoji šansa da bi njegova budućnost mogla biti daleko od stadiona San Mamés sljedeće sezone: "Ne znam šta će se dogoditi. Rekao sam svom agentu da ne želim ništa znati do kraja Evropskog prvenstva.”

U prvih nekoliko mečeva na Euru već je skrenuo veliku pozornost na sebe i u tandemu sa Lamineom Yamalom smatra se najopasnijim napadačkim tandemom na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Britanski The Athletic smatra da je Arsenal u ovom trenutku najbliže njegovom dovođenju. Mikel Arteta ga vidi kao jednu od glavnih želja za ovo ljeto. S obzirom na to da ga se može dovesti za samo 58 miliona eura, čini se da će veoma brzo početi da pristižu ponude na San Mames, a pitanje je ima li snage Barca da isparira Englezima.

U Barci ipak polažu nade u Pedrija i Yamala, mlade Špance koji imaju sjajan odnos sa Nicom, da ga nagovore da dođe na Camp Nou i da prihvati ako treba i slabije novčane uslove, te da postane dio nevjerovatno talentovane garde koja bi mogla napraviti mnogo čak i ako žive u vremenu novih Galaktikosa koje uveliko formira Florentino Perez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahahaahh Šta će bolan oni kupiti?! Hoće struju da im sijeku, nisu račun platili :-(
0 0
user1583752673
Trenutno najbolje lijevo krilo na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi