Nije sve tako loše po Barcelonu u odlasku Lionela Messija

Dobit će mnogo sa financijske strane

Nije sve tako loše po Barcelonu u odlasku Lionela Messija

M. Šljivak

Lionel Messi zatražio je od Barcelone raskid saradnje.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta odlučio je da ode iz kluba i da završi jednu eru. Prema određenim informacijama, Messi bi mogao potpisati ugovor sa Manchester Cityjem, a u igri je još i ekipa PSG-a.

Iako će navijačima Barcelone odlazak najveće zvijezde teško pasti, klub bi njegovim odlaskom dobio nevjerovatno financijsko olakšanje.

S obzirom da Messi ima ogromnu platu od nestvarnih 70 miliona eura godišnje, to je gotovo 10 procenata svih plata koje klub ima i sigurno da bi došlo do velikog oslobađanja budžeta.

Nije to sve. Porezi u Španiji su veliki, a na Messijevu platu se plaća ogroman porez, pa je ukupna ušteda na njegovom eventualnom odlasku veća od 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, eventualnom prodajom Barcelona bi zaradila još novca, pa sa financijske strane Messijev odlazak iz kluba bi itekako klubu dobro došao.

Kada se zna da će se vjerovatno osloboditi i plata Luisa Suareza od 23 miliona eura godišnje, Ivana Rakitića od 13 miliona, te još nekoliko fudbalera, Barca će dobiti značajnu financijsku stabilnost koja bi im mogla donijeti dosta u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
U Barceloni ako ovo propuste, ludi su. Messi je samo stariji i stariji. Bolje uzeti tih haman 400 miliona (dvije godine njegove bruto plate+zarada od transfera), nego i dalje oslananjati se na igraca, kojem se ocito vise ne trenira i ne daje sebe 100%.
7 1
Mirsad1705
Što se Mesija tiče, ako hoće da ide - neka ide kada ispoštuje propise kluba oko odlaska i obeštećenja. Niko neće ništa dobiti ako pokuša da ga zadrži silom, a sa druge strane, niko nije veći od kluba, pa ni Mesi. Umjesto natezanja i nekakvih stresnih situacija, treba biti praktičan i iskoristiti finansijske pogodnosti ako se odlazak desi.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi