"Nadamo se da će neko odgovarati za lopovluk u posljednjih 20 godina"

Održana press konferencija NK Čelik

"Nadamo se da će neko odgovarati za lopovluk u posljednjih 20 godina"

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Danas su na press konferenciji u Zenici predstavnicima medijima obratili Kenan Zimeri predstavnik UG Robijaši i Emir Čerim v.d. direktora NK Čelik.

Robijaši su u sukobu sa prvim čovjek grada Fuadom Kasumovićem, a naveli su da će nastaviti bitku za svoj Čelik.

"Neupitna je ljubav Robijaša prema Čeliku. U vremenu kakvom živom teško je biti ispravan i praveden, jer kada je čovjek takav, stalno nalazi na prepreke. Tako je i kod nas", istakao se Zimeri i govorio o nepoštivanju sporazuma načelnika Kasumovića.

"Ovo je rezultat nepoštivanja sporazuma koji je potpisan. Definitivno nećemo prestati da podržavamo ono što volimo i za što živimo. U subotu zakazujemo proteste, 19.06. u 19 sati, a planirana je protestna šetnja, te ćemo časno i dostojanstveno pokazati ko smo i šta smo. Grupa će imati redare koji će voditi računa da sve prođe u najboljem redu, a sve građane koji vole Čelik pozivamo u subotu dođu i da pokažemo jasnu poruku", kazao je Zimeri.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Govorio je i v.d. direktora kluba Emir Čerim

"Prije nekoliko sedmica menadžment NK Čelik je uputio dopis Tužilaštvu kantona da provjerimo da li je grad Zenica postupio po odlukama Gradskog vijeća, odnosno sa sjednice održane na ljeto prošle godine. U tom zaključku stoji da Tužilaštvo provede sve istrage, a naročito u ono doba kada je predsjednik bio načelnik Kasumović. Dobili smo odgovor da Grad Zenica nikada nije postupio po tim zaključcima, niti je ikada uputio akt. Na osnovu tog dopisa zatražili smo da nas obavijeste koje su istrage u toku, te smo dobili odgovor da je u toku istraga protiv 15 ljudi za nesavjesno postupanje i zloupotrebu položaja. Nakon toga smo dobili zahtjev od kantonalnog Tužilaštva da im ustupimo dokumentaciju za period 2017-20. Nadamo se da će neko odgovarati za sav lopovluk u posljednjih 20 godina u našem klubu", kazao je Čerim

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Fudo gasenjem Čelika zeli svoje lopovluke da sakrije, e pa nece moci!
6 0
NEUTRAL
Samo pravnim putem naprijed!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi