Ćorić nakon poraza od FK Sarajevo: "Igrači su me pozitivno iznenadili za 60 minuta igre"

GOŠK nakon samo četiri treninga odigrao meč na Koševu

Ćorić nakon poraza od FK Sarajevo: "Igrači su me pozitivno iznenadili za 60 minuta igre"

Samir Mlaćo
Nogometaši GOŠK-a nakon samo pet dana priprema odigrali su i prvu pripremnu utakmicu.

Rival je bio FK Sarajevo koji je na kraju slavio ubjedljivih 6:0.

U GOŠK-u ipak mogu biti zadovoljni, pogotovo 60-tak minuta igre poslije kojih su imali 'samo' gol zaostatka, a onda uz veliki broj izmjena i očekivanu razliku u fizičkoj spremi, bordo tim je postigao pet pogodaka do kraja meča.

Šef struke GOŠK-a Denis Ćorić dao je svoje viđenje meča za SportSport.ba.

"Prvo čestitke FK Sarajevo. Mi smo došli da odigramo utakmicu poslije četiri treninga, odnosno izašli smo u susret FK Sarajevo. Ekipa koja je igrala 60-tak minuta i koju selektiramo je igrala odlično, pozitivno su me iznenadili. Poslije toga su šansu dobili i igrači na probi i mi smo vidjeli da to nije 'level' za nas. Mi ćemo tražiti još četiri – pet igrača i vjerujem da ćemo napraviti dobru ekipu“, kazao je Ćorić.

Opis nije dostupan.

GOŠK ima visoke ambicije, vezane su za prvo mjesto. Igrački kadar doživio je mnogo promjena ovog ljeta.

“Na dobrom smo putu, ali trebaju nam igrači na deficitarnim mjestima. U pregovorima smo sa tim igračima i nadam se da će se sve što prije riješiti“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometaši GOŠK-a za borbenu partiju, te za ono što su prikazali u sat vremena igre, dobili su i aplauze navijača Sarajeva sa istočne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase.

“Zahvaljujem se navijačima Sarajeva na tome. Ljudi su prepoznali našu igru u tih 60 minuta, zaista smo se dobro predstavili. Rezultat naravno kada vidite, vidite visokih 6:0, ali mi možemo biti zadovoljni igračima na koje računamo. Sarajevu želim sve najbolje u novoj sezoni, mi se okrećemo treningu sutra i novoj utakmici u srijedu“, dodao je ambiciozni Ćorić koji je sa HŠK Posušje suvereno izborio plasman u Premijer ligu, a sada to želi i sa klubom iz Gabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi