Dok se čeka derbi na Poljudu, Niko Janković i Franjo Ivanović odveli Rijeku na vrh HNL!
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Rijeka slavila protiv Rudeša

Dok se čeka derbi na Poljudu, Niko Janković i Franjo Ivanović odveli Rijeku na vrh HNL!

E. Ganibegović

U okviru 10. kola HNL Rijeka je gostovala kod Rudeša i slavila s 1:2, a jedan od junaka utakmice bio je i bivši igrač Zrinjskog, Niko Janković.

Rijeka je povela s 0:1 bizarnim pogotkom Nike Jankovića. Golman Rudeša Kralj rukom je dodao saigraču Matiću, koji mu je odmah vratio loptu.

Iako je išla mirno po tlu, Kralju je lopta pobjegla i krenula prema mreži. Bacio se i izvukao ju je rukom s linije, no tako ju je dodao samo Yansaneu.

Napadač Rijeke nesebično je dodao Jankoviću koji je bio u boljoj poziciji za udarac i koji je bez problema pospremio loptu u mrežu.

Gosti do 0:2 dolaze preko Ivanovića u 76. minuti no njegov gol je poništen, ali isti igrač samo tri minute kasnije postiže pogodak koji je važio za velikih 0:2.

Rudeš u 90. minuti zabija za dramatičnu završnicu. Strijelac je bio Topić, posuđeni napadač Dinama, koji je poentirao glavom nakon ubačaja iz kornera.

Oglasi

Više od toga domaći tim nije mogao i upisao je novi poraz te ostao na začelju tabele sa samo jednim bodom iz deset mečeva.

S druge strane, Rijeka je na prvom mjestu s 19 bodova, bodom više i utakmicom više od Hajduka, te s tri boda više i dva meča više od Dinama.

Upravo danas veliki hrvatski derbi na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo, a ako pobjednika ne bude, Rijeka će ostati na vrhu tabele.

Inače, sjajni Niko Janković i bivši igrač Zrinjskog, danas je stigao do četvrtog gola i trenutno je četvrti strijelac lige, iza Caktaša (7 goova, Osijek), Brodića (6, Varaždin) i Petkovića (5, Dinamo).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 10. kolo:

Rudeš - Rijeka 1:2 (Topić 90'; Janković 12', Ivanović 78')

Top Komentari

pero98
Bravo Rijeko moja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi