U federalnom prvoligašu nema treninga, pod upitnikom i putovanje na subotnji meč?

Nevjerovatno, kao da su svi digli ruke od kluba

U federalnom prvoligašu nema treninga, pod upitnikom i putovanje na subotnji meč?

Samir Mlaćo

Prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH bliži se kraju, a u pojedinim klubovima sve je teža situacija.

U NK TOŠK gotovo bezizlazna, jer su nogometaši odbili da treniraju. Protekla dva dana nisu izašli na teren Luka, a ni danas, te problemi nisu riješeni.

Očekivali su nogometaši TOŠK-a da će tako dobiti zarađeni novac koji im se duguje, ali ni to nije 'upalilo'. Niko i ne mari za njihove probleme, iako su i oni do sada razočarali vjerne navijače.

I dok u Tešnju traju prepucavanja ljudi koji su zaduženi za normalno funkcionisanje kluba, isti najviše ispašta.

Šalje se veoma ružna slika u javnost i postavlja se pitanje kako Općina Tešanj ne može imati stabilnog prvoligaša, gdje su brojni sponzori i ko su oni koji su iskoristili klub za lične interese, a sada se prave slijepi...

I same nogometaše treba itekako shvatiti. Obećano i treba biti ispunjeno, ali opet se postavlja pitanje da li je ovo najbolji način da neko riješi njihove probleme ili drugačije ipak nisu mogli...

Oglasi

Pitanje je i da li će se navedeni problemi riješiti sutra, te da li će ekipa uopšte putovati u subotu na ligaški meč u Kakanj.

Rudar sa posljednjeg mjesta dočekuje ovaj meč i ima imperativ pobjede, te će sve učiniti da konačno upiše tri boda, a gosti će ako se pojave biti sa samo jednim treningom ove sedmice.

"Sa treninzima nisu pokazali ništa, možda je bolje ovako", pola u šali, pola u zbilji, reći će navijači TOŠK-a.

Trenutno je TOŠK na 13. mjestu Prve lige FBiH i ima samo osam bodova. Igrački kadar sklopljen je u posljednji čas, sa dosta mladih igrača, a pojedini su stizali u toku prvenstva. Sve se to naravno pokazalo kao potpuni promašaj i ako se situacija stabilizuje do pauze, mnogi će moći da potraže novu sredinu.

I dok se stvari ne pomjeraju sa mrtve tačke, putem zvanične stranice kluba pozvali su navijače na podršku u Kaknju.

"U okviru 12. kola Prve Lige FBiH očekuje nas nova gostujuća utakmica, druga zaredom, ovoga puta u Kaknju gdje ćemo na stadionu "Pod Vardom" odmjeriti snage sa domaćom ekipom FK Rudar.

Do kraja prvog dijela sezone ostala su još četiri kola, svaki bod je od velike važnosti. Sada u ovom trenutku kada se čini da je najteže moramo dati podršku našem klubu u borbi za što bolji rezultat!

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Atomci su uvijek bili tu za TOŠK, dvanaesti igrač, podrška klubu i u dobrim i u teškim trenucima, te ne sumnjamo da će tako biti ove subote u Kaknju!", stoji u objavi NK TOŠK.

Navijači TOŠK-a će sigurno biti uz ekipu u svakom meču, pokazali su to svih ovih godina i primjer su vjernosti i odanosti prema klubu, no istovremeno pojedinci iz samo njima znanih razloga zadaju klubu bolne udarce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi