Predsjednik Borca zaigrao za svoj klub i postigao gol na debiju
Dvojica Šišića, Aldin i Miralem prije nešto više od godinu dana ponovo su aktivirali FK Borac, klub s velikom i dugom tradicijom

Šišić se odlučio karijeru završiti tamo gdje je i počeo nogometni put

Predsjednik Borca zaigrao za svoj klub i postigao gol na debiju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Prije dvije godine, dvojica mještana zeničkog naselja Tetovo odlučili su reaktivirati FK Borac, koji ima dugu tradiciju. Ovaj klub bio je ugašen prije tri godine, ali su dvojica Šišića, Aldin i Miralem odlučili da prije godinu dana ponovo aktiviraju ovaj klub.

Borac nastupa u Kantonalnoj ligi ZDK, a proteklog vikenda počelo je i prvenstvo u kojem je Borac na svome stadionu u Tetovu dočekao novi zenički tim NK Steel-City. Osim visoke pobjede od 9:0 vrijedi istaći da je kapitensku traku na ovoj utakmici nosio predsjednik kluba Aldin Šišić, koji se očito odlučio da karijeru završi tamo gdje je i počeo. Šišić je svoju dobru igru krunisao i golom u 73. minuti.

Sigurno da će angažovanje Aldina na terenu mnogo značiti Borcu, koji će ove sezone sigurno biti u vrhu Kantonalne lige ZDK. Inače ovaj 31-godišnjak svoju karijeru je počeo u Borcu iz Tetova, a onda kao talentovani omladinac prešao u zenički Čelik, gdje je zaigrao i za prvi tim. Osim Čelika Šišić je nastupao i za Dravu, Vitez, Velež, Slobodu, Mladost, Slogu, češki Sokol Hostoun, dok je prošlu polusezonu proveo u Budućnosti iz Banovića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Sigurno da nema ovih slučajeva često u nogometu da jedan predsjednik kluba odluči i da zaigra za isti klub, te uz to postigne gol. Angažman Šišića na terenu, ali i van njega svakako je dobitak za ovaj klub.

Top Komentari

Dzondzy
Ih koliko je ih samo poletilo otvoriti članak misleći da će vidjeti stomak Vive Zeljkovića i zbijati neke nove šale. Hahaha
2 0
CrveniKakanj
BRAVO BABALA, SVAKA ČAST !!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi