Lijepa fudbalska priča u Tetovu: Kupovinom ulaznice pomažete u liječenju sugrađanina
FK Borac iz Tetova želi da sudjeluje u lijepoj priči, ali i da pomogne u lijećenju bolesnog sugrađanina kome je hitno potrebna pomoć

Uoči meča Kupa ZDK između Borca i Sportinga

Lijepa fudbalska priča u Tetovu: Kupovinom ulaznice pomažete u liječenju sugrađanina

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalski klub Borac iz Tetova uz NK Čelik najstariji je fudbalski klub u Zenici. Od ove sezone ponovo se klub nakon par godina pauze takmiči u seniorskoj Kantonalnoj ligi ZDK.

Prošle nedjelje u Tetovu, koje je udaljeno nekoliko minuta od Zenice bio je pravi fudbalski spektakl, budući da je gostovao NK Čelik. Naravno sve je prošlo u najboljem redu, te će se ta utakmica još prepričavati u ovom mjestu nadomak Zenice.

U ovom klubu nastavili su s aktivnostima, a pokrenuli su i humanitarnu akciju za sugrađanina Amira Halilovića, koji ima karcinom pluća, te mu je hitno potrebna pomoć. Sutra će u okviru Kupa ZDK, Borac na svome terenu dočekati gradskog rivala Sporting iz Zenice. Za ovaj meč štampane su i karte podrške, a 30 posto od prodatih ulaznica će biti usmjereno na liječenje njihovog sugrađanina.

Svakako lijep gest čelnih ljudi ovog kluba Aldina i Miralema Šišića, koji žele da s ovim klubom nakon ponovnog aktiviranja ispišu lijepe priče, te da od Borca naprave stabilan klub sa svim selekcijama.

Top Komentari

Grohot
Imali gdje kakva informacija za kako donirati i pomoci ovu akciju?? Kad ugledah ove Ljiljanje, srce mi zaigralo automatski. Respekt braco, imate moju podrsku i u borbi za oboljelpg momka kao i u stabilizovanju vaseg kluba. Pozdrav iz Mostara
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi