Sunce nakon tmurnih oblaka: Bivši bh. premijerligaš na stazama povratka, igraju furioznu sezonu
FOTO: D. Kurbegović

Blizu su promocije u viši rang

Sunce nakon tmurnih oblaka: Bivši bh. premijerligaš na stazama povratka, igraju furioznu sezonu

H. Zilić

Dosta klubova u Bosni i Hercegovini je zaboravljeno, a neki se i bude nakon tmurnog perioda.

U sezoni 2004/2005 boje Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za KUP UEFA branila je ekipa Žepča, koja će nakon toga doživjeti veliki pad.

U sezoni 2007/2008. Žepče je sa svega sedam osvojenih bodova ispalo iz Premijer lige. Sezonu kasnije takmičili su se u Prvoj ligi FBiH i završili na sredini tabele. Sezonu kasnije ispasli su u Drugu ligu FBiH Centar, a onda je došlo do odustajanja od natjecanje i tmurni period za bivšeg premijerligaša.

Ipak novi početak u Žepču desio se 2013. godine kada je ekipa krenula sa seniorskim takmičenje u Kantonalnoj ligi. Bio je to period nove stabilizacije kluba, koji će od naredne sezone kako stvari stoje igrati u Drugoj ligi FBiH Centar.

NK Žepče 1919 suvereni je lider u Katonalnoj liči zeničko-dobojskog kantona sa 37 bodova iz 13 utakmica i impresivnom gol razlikom 69:6.

Koliko dominantnu sezonu igra klub iz Žepča pokazuje i primjer posljednje utakmice za vikend kada su čak sa 11:1 savladali Sporting.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

U narednom kolu gostuju Borcu iz Tetova koji ima 29 bodova kao i NK Pobjeda i to su prvi pratioci Žepča, tako da bi Žepčaci trijumfom za vikend mogli već proslavljati titulu u Kantonu i povratak u Drugu ligu FBiH Centar.

Nije isključeno da Žepče u narednim godinama na papir stavi još ambicioznije planove i da ekipu možda vidimo u takmičenjima gdje su bili prije više do decenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi