Nominacije za najbolje: Džeko i Pjanić dobili glasove, ali nedovoljno za finalni izbor

Biraju se najbolji u Ligi prvaka

Nominacije za najbolje: Džeko i Pjanić dobili glasove, ali nedovoljno za finalni izbor

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je jučer imena igrača koji su nominovani za najbolje u protekloj sezoni Lige prvaka.

Među kandidatima za najbolje bili su Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali im je finalni izbor izmakao. Edin je bio jako blizu, a osvojio je peto mjesto u glasanju za najboljeg napadača. Poziciju je sa 15 bodova podijelio sa Harryjem Kaneom.

Ispred njih je Kylian Mbappe koji je također ostao bez nominacije, a najbolji će se očekivano birati između Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Sa druge strane Miralem Pjanić je podijelio osmo mjesto u konkurenciji za najboljeg veznjaka, a imao je ukupno šest bodova.

Kandidate za najbolje birala su 32 trenera iz prošle sezone Lige prvaka, kao i 55 novinara iz Evrope, a odabrali su ove igrače:

Golmani: Alisson Becker (Roma / Liverpool), Gianluigi Buffon (Juventus / PSG), Keylor Navas (Real Madrid)

Odbrana: Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Raphaël Varane (Real Madrid)

Vezni red: Kevin De Bruyne (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid)

Napad: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid /Juventus), Mohamed Salah (Liverpool).

Najbolji će biti odabrani 30. augusta na ceremoniji u Monacu kada će biti održan i žrijeb grupne faze za novu sezonu Lige prvaka.

Ovako izgledaju bodovi za igrače koji nisu izabrani u uži krug kandidata za najbolje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Protekle sezone je nagradu za najboljeg golmana dobio Gigi Buffon, dok su Sergio Ramos, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo "pokupili" ostale nagrade.

Top Komentari

hercegbih
ovde je tekst o pjanicu i dzeki..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi