Novi ispit za Zmajeve: Da li će Poljska pasti u Zenici?

Bajević najavio promjene u sastavu

Novi ispit za Zmajeve: Da li će Poljska pasti u Zenici?

S. Mlaćo

Nakon remija sa Italijom, fudbalska reprezentacije naše zemlje večeras dočekuje Poljsku u okviru Lige nacija.

Susret se igra od 20:45 sati na Bilinom Polju, a svi se nadamo novoj dobroj partiji Zmajeva.

"Atmosfera je dobra posebno nakon meča protiv Italije. Trebamo popraviti neke stvari u odnosu na meč protiv Italije, Trebamo biti odgovorni, a to je obaveza svakog igrača u svakoj utakmici kada igra za reprezentaciju. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu imali minutažu u svojim klubovima, imali smo i neki povreda protiv Italije, ali nadam se da će svi biti spremni, vidjet ćemo sutra pred samu utakmicu. Trebamo dati šansu i drugim igračima, bez obzira na sve, mi ne podcjenjujemo nikoga pa ni Poljsku, to je odlična ekipa, koji imaju dobre igrače, kolektivni su, svi skoro igraju vani. Nemamo šta da izgubimo idemo da pobijedimo i da napravimo jedan veliki iskorak", kazao je selektor naše reprezentacije Dušan Bajević.

Bajević je najavio promjene u ekipu u odnosu na Italiju, a to se prije sve odnosi na zadnju liniju.

"Mora se nešto promijeniti, ne zna još ko će igrati, imamo neke probleme. Poljska ima jak tim, moramo biti oprezni, igrati jako i oprezno, odgovorno i vjerujem da ćemo s te strane biti dobri, pa vidjet ćemo šta će biti sutra. Kolašinac se oporavlja, ali ne znam hoće li sutra početi utakmicu protiv Poljske. Imamo još nekoliko nedoumica, tako da trenutno ne znam ko će sutra početi utakmicu", najavio je sinoć Bajević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Optimista je i Edin Višća.

"Sjećam se prvog nastupa za reprezentaciju koji ostaje do kraja života. Nakon 10 godina ja ponovo igram protiv Poljske, želimo pobjedu, prvu u duelima protiv ove selekcije. Kvalitetni su i čvrsti, analizirali smo ih i spremni smo mirne glave, maksimalno oprezni i uvjereni u naš kvalitete. Kolektivnost u Poljskoj je najveći adut, imaju dobri par individualaca, ali kao da su ekipa imaju najveći kvalitete je to zajedništvo", kazao je Višća.

Top Komentari

Eno30
1-0 za nase zmajeve fina kvota za pobjedu zmajeva i uz to pobjeda i manje od 3,5 gola. Sretno zmajevi kakve god bude pobjeda 3 boda se pisu i jos ako Holandija odigra nerjeseno bilobi dobro a mislim da ce igrarti Holandija-Italija 1-1
6 2
Mele
Snagom od prve minute, krenuti zestoko, nema taktike i cekanja, to nas moze kostati.Mnogo je novih imana u Poljskoj, koji hoce da se dokazu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi