Odgovor na glavno pitanje: Ko je "huligan" koji je napao Lalatovića?
Iz Napredatka su otkrili identitet osobe koja je izvrijeđala trenera Radničkog na press konferenciji

Ne smiruju se strasti nakon skandala u Kruševcu

Odgovor na glavno pitanje: Ko je "huligan" koji je napao Lalatovića?

Utakmica posljednjeg kola jesenjeg dijela srbijanske Superlige između Napretka i Radničkog ostala je u sjeni skandaloznih dešavanja na konferenciji za medije nakon susreta.

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović imao je svoj šou jer se žestoko posvađao prvo sa jednim "navijačem" Napretka, a potom i PR-om kluba iz Kruševca. Isprovocirani Lalatović je u potpunosti izgubio živce, a njegov vulgarni nastup zabilježile su i kamere.

O skandalu se prvo oglasio Lalatovićev Radnički, koji je stao u njegovu zaštitu, a stigla je i reakcija Napretka koji je odlučio pojasniti situaciju.

Naime, iz Napretka su otkrili identitet "huligana" koji je počeo psovati Lalatoviću na pressici, a riječ je o "novinaru lokalnog portala Stevanu Milutinoviću".

"Fudbalski klub Napredak se ne osjeća odgovornim za incident koji je nastao na konferenciji za novinare poslije završene utakmice, jer se incident desio između trenera FK Radnički Nenada Lalatovića i novinara lokalnog portala Stevana Milutinovića", započeo je svoje saopštenje Napredak.

Lalatović je posebno žustru raspravu imao sa portparolkom kluba Valentinom Vasić, koja ga je na početku konferencija upitala "kome je bio namijenjen srednji prst kojeg je pokazao prema loži za vrijeme utakmice".

"On je verbalno napao Valentinu Vasić, iznoseći niz uvreda, koje se jasno vide i čuju na snimku. Na Lalatovićevu konstataciju da su mu navijači psovali djecu, jedan od prisutnih akreditovanih novinara lokalnog portala Stevan Milutinović je, izazvan nastupom Lalatovića, opsovao trenera Radničkog, koji mu je uzvratio nizom psovki, da bi onda uslijedila uvreda službenom licu kluba Valentini Vasić, riječima: “Budalo poremećena”.

"Vrijeđanjem službenog lica kluba, na potpuno privatnoj osnovi, bez bilo kakvih argumenata, pokušavajući da opravda svoje sramno ponašanje na terenu tokom utakmice, Lalatović je još jednom pokazao svoju “kulturu”. Protiv Nenada Lalatovića Valentina Vasić će podnijeti prijavu disciplinskoj komisiji FSS", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za kraj, Fudbalski klub Napredak najstrožije je osudio ponašanje trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića smatrajući ga neprimjerenim ljudima koji se bave sportom.

Top Komentari

Šargan
Cista provokacija ,trebao mu je lalatovic zube prosuti ali pobjeze pi.ka.takvi su jaki samo kad su u čoporu i ako je moguce bar 30 na jednoga
25 1
nickizedostizeko
Koji je cirkus općenito na Balkanu, zar može razumno biti da nisi ni na jednoj strani, da ti je po hijerarhiji jedan novinar i trener, kakav god on bio... I još stavljaju priču da je novinar, a vjerovatno nije jer bi klub Napredak dobio kaznu jer je navijača pustio na pressicu.
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi