Radnički se oglasio poslije skandala na press konferenciji

Klub stao u zaštitu Nenada Lalatovića

Radnički se oglasio poslije skandala na press konferenciji

Nesvakidašnja konferencija za medije viđena je danas u Kruševcu nakon utakmice između domaćeg Napretka i Radničkog iz Niša.

Radnički je slavio sa 2:1, a pressicu je obilježio žestok sukob trenera tima iz Niša Nenada Lalatovića, koji se verbalno sukobio sa PR-om domaćeg tima i navijačem koji je prisustvovao konferenciji, što baš i nije uobičajena pojava.

Povodom skandala o kojem će se još dugo pričati, Radnički iz Niša se oglasio zvaničnim saoštenjem kojim je stao u odbranu Nenada Lalatovića rekavši da je kontroverzni trener namjerno isprovociran, sve kako bi se bacila mrlja na historijski uspjeh Radničkog koji je polusezonu završio na drugom mjestu.

"Sama konferencija počela je neuobičajnim pitanjem PR-a Napretka, koje je bilo formulisano na jasan način da se Lalatović isprovocira, a kasnije se nadovezao i navijač, kojem svakako nije bilo mjesto u prostoriji predviđenoj za novinare.

Ovo je očigledan pokušaj da se na historijski uspjeh Radničkog baci mrlja. Završili smo na drugom mjestu na tabeli sa samo jednim porazom u 21 odigranom meču. FK Radnički poziva nadležne insitutucije da reaguju i da kazne FK Napredak za nedopustiv propust u organizaciji konferencije za štampu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Činjenica je da je u prostoru za medije bila osoba koja nije novinar i čiji je zadatak bio samo da isprovocira Nenada Lalatovića. Stiče se utisak da je taj huligan imao zadatak da umanji značaj ove polusezone za historiju Radničkog.

Pitanje PR-a Napretka je bilo naručeno, jer ga je pitala o navodno pokazanom srednjem prstu tokom utakmice, što Lalatović oštro demantuje i naglašava da se to desilo da bi delegat svakako reagovao na to i kaznio ga. Nenad Lalatović je na kraju javno postavio pitanje ko je pustio huligana u novinarske prostorije, jer se ovo sve lako moglo izroditi u puno teži incident", navedeno je u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi