Odigrao za Lazio preko 100 utakmica, a sada dolazi u Crvenu zvezdu?

Igrao i na Mundijalu protiv BiH

Odigrao za Lazio preko 100 utakmica, a sada dolazi u Crvenu zvezdu?

Kako prenose srbijanski mediji, Crvena zvezda vrlo je blizu dovođenja Nigerijca Ogenyija Onazija. 

Radi se o dobro poznatom imenu u svijertu fudbala obzirom da je svojevremeno za Lazio odigrao preko 100 utakmica. On je za rimsku ekipu igrao u periodu od 2012. do 2016. godine.

Kasnije je prešao u Trabzonspor a trenutno je član Denizlispora koji se takmiči u Superligi ali je u grčevitoj borbi za opstanak.

On bi trebao biti treće pojačanje za crveno-bijele ovog ljeta nakon što je Srđan Spiridonović već stavio potpis na ugovor a Aleksandar Katai je navodno već jednom nogom na Marakani.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Onazi ima i izuzetno veliko međunarodno iskustvo obzirom da je za Nigeriju upisao čak 51 utakmicu. Igrao je i na Mundijalu 2014. godine, a protiv Zmajeva je tom prilikom upisao svih 90 minuta.

Za kraj dodajmo kako je riječ o igraču koji može pokrivati nekoliko pozicija u veznom redu, a prije svega je zadnji vezni.

Top Komentari

forza_juve
Nije bio offside majku ti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi