Odmotava se klupko Džekinog transfera: 30. juni je prošao, Inter se okrenuo planu B

Dijamant daleko od Meazze

Odmotava se klupko Džekinog transfera: 30. juni je prošao, Inter se okrenuo planu B

Već nekoliko sedmica traju svakodnevne špekulacije oko prelaska Edina Džeke (33) iz Rome u Inter.

Sve je počelo poslije završetka sezone kada su se pojavile prve priče da će Džeko obući dres kluba s kojim se dugo vremena povezuje.

Nakon što je trener Antonio Conte preuzeo ekipu prije nekoliko sedmica, najavljivalo se kako će upravo bh. kapiten biti njegovo prvo pojačanje, ali stvari su se prilično oduljile.

I, dok se krajem prošlog mjeseca još uvijek mislilo da će Džeko gotovo sigurno pojačati Nerazzurre, sada su šanse za to ipak daleko manje i izvjesnije su neke druge opcije.

Rome je imala rok do 30. juna da zaradi određenu količinu novca kako bi zadovoljila finansijski fair play, a to je učinila tako što je prodala Kostasa Manolasa Napoliju za 36 miliona eura.

Vučica je, bez obzira na to što je morala brzo prodati nekog od najboljih igrača, odugovlačila stvari i sa Džekom i Manolasom, a Grka je prodala u posljednji čas. Mnogi smatraju da će Roma sada još opuštenije pregovarati sa Interom i da će Nerazzurrima trebati mnogo više strpljenja, ali i novca kako bi kupili Džeku.

Iako je to teško sa sigurnošću tvrditi, problem između dvije strane je bio taj što je Inter nudio 10, a Roma željela barem 15 miliona eura za Sarajliju, a sada se čini kako do dogovora neće ni doći.

Stranica fcinternews.it, koja naravno prati samo dešavanja u klubu sa Giuseppe Meazza stadiona, smatra kako se Conte sada okrenuo planu B, odnosno dovođenju Fernanda Llorentea (34) iz Tottenhama. Da se razumijemo, Džeko je u Conteovim planovima trebao biti treći napadač Intera iza Lautara Martineza i Romelua Lukakua, a čini se kako će sada ta uloga pripasti Špancu.

Naravno, Lukaku je još uvijek glavna meta slavnog kluba, a pomenuti izvor kaže kako će Inter u njega uložiti dodatnih 15 miliona eura koje će dobiti tako što će odustati od Džeke. S druge strane, za Llorentea se neće morati plaćati obeštećenje jer je on slobodan igrač.

Brat i agent već sada nekadašnjeg napadača Tottenhama želi da njegov klijent u Interu dobije dvogodišnji ugovor po kojem će zarađivati tri miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, i ove kao i prethodne informacije treba uzeti sa rezervom obzirom da se još uvijek radi o špekulacijama, ali definitivno možemo zaključiti da je Džeko, barem u ovom trenutku, daleko od Intera.

Kakva će dalja sudbina našeg napadača biti, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saad
Klosari jedni pa vi ste prije mjesec vec pisali da je to zavrsena stvar pa oizda vas materina amaterska ko vam dade da radite taj posao klosari glupi....nepismena stoko 39000 istih clanaka pisete o istom sportasu idioti haloooo
5 0
BJB1
Nikad nije ni bio u planu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi