Odveo Italiju na Final Four, ali tugu nije mogao da sakrije: "Samo da prođe taj decembar"

Ne mogu to da prežale

Odveo Italiju na Final Four, ali tugu nije mogao da sakrije: "Samo da prođe taj decembar"

E. Čaušević

Italija je sinoć u gostima pobijedila Mađarsku sa 2:0 i osigurala je plasman u play-off, te će se boriti za trofej Lige nacija.

Italijani su osvojili prvo mjestu u grupi u kojoj su pored Mađarske još bili Engleska i Njemačka. Međutim, nakon utakmice vidjelo se da taj rezultat i nije previše utješio Italijane.

Naime, Italijani se očito još uvijek ne mogu pomiriti s činjenicom da neće igrati na Svjetskom prvenstvu jer su ostali bez Mundijala na šokantan način.

Italijani su u baražu za Svjetsko prvenstvo poraženi od Sjeverne Makedonije što niko nije očekivao, te je to bio nevjerovatan udarac za aktuelne prvake Evrope koji će propustiti Mundijal drugi put zaredom.

Mnogo bolji su Italijani bili u Ligi nacija gdje su na kraju osvojili prvo mjesto u grupi i borit će se za trofej u ovom takmičenju, ali čini se da to nije baš neka utjeha za njih.

Nakon utakmice na press konferenciji Roberto Mancini je priznao da ih neodlazak na Mundijal itekako boli i da jedva čeka da se završi decembar.

"Važno je što smo uspjeli da idemo na Final Four Lige nacija. No, iza nas nažalost ostaje taj neuspjeh i ne možemo pobjeći od toga. Moramo samo nekako da prebrodimo decembar, samo da prođe taj mjesec. Nakon toga će sigurno biti lakše", rekao je Mancini.

Pored Italije plasman na završnicu Lige nacija osigurali su još Hrvatska i Nizozemska, a posljednjeg putnika ćemo znati večeras nakon direktnog okršaja između Portugala i Španije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Portugalcima večeras u Lisabonu odgovara i remi da ostanu prvi u grupi, dok Špancima u prilog ide samo pobjeda ukoliko žele biti u borbi za trofej Lige nacija.

Također, treba istaći da će se Final Four najvjerovatnije igrati u Nizozemskoj u junu naredne godine.

Top Komentari

axel42
Ma nebi vi ni ovdje dogurali daleko samo da ove jake ekipe ovo naticanje uzimaju za ozbiljno! Nego njima ovo više dodje kao nekakvi testovi, prijateljske utakmice. Uopšte ljudi ovu Ligu Nacija nedoživljavaju kao nešto važno!
0 0
Klicko
Svjetsko bez prljavih žabara.Neprocjenjivo!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi