Ognjen Vranješ je mnoge iznenadio izborom novog kluba

Očigledno da ubrzo završava karijeru

Ognjen Vranješ je mnoge iznenadio izborom novog kluba

Samir Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ (33) pronašao je novi klub.

Vranješu je karijera u padu, pa ATV prenosi da će karijeru nastaviti u Srbiji. Navodno je sve dogovorio sa Čukaričkim, te se očekuje još ozvaničenje saradnje.

Defanzivac je bio bez kluba u posljednje vrijeme, a špekulisalo se da bi mogao doći u FK Borac, te tako dijeliti svlačionicu sa bratom Stojanom.

To se za sad ipak neće desiti.

Posljednji angažman Vranješ je imao u turskom Hatayasporu, a nastupao je i za AEK Atenu, Anderlecht, Tom Tomsk, Sporting Gijon, Gazintepspor, Krasnodar, Crvenu Zvezdu, Napredak, te Borac.

Oglasi

Karijera mu je na zalasku i očigledno i sam želi biti bliže kući.

Za reprezentaciju BiH Vranješ je upisao 38 nastupa, a onda napravio potez kojim je sebi zatvorio vrata.

Posljednji put dres našeg nacionalnom tima nosio je u novembru 2018. godine protiv Austrije, te nakon toga izgubio status reprezentativca zbog svojih neprimjerenih poruka i tetovaža jer kako je NS/FSBiH tada naveo "bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama."

Nakon toga je vrijeđao i članove navijačke skupine BHFanaticos.

"Sad bauštelci nastavite navijati za svoje reprezentacije (Švedska, Njemačka, Austrija itd...)", napisao je tada nekadašnji bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Proteklih godina Vranješ je bio u centru pažnje javnosti zbog afere sa poznatom pjevačicom Jelenom Karleušom. Padale su teške optužbe, a javnost je iz dana u dan pratila dešavanja.

Na kraju su završili na sudu.

Top Komentari

user1670945171
Hoce covjek da je blizu Karleuse??,kakav pad
2 0
Noname992
Zašto ga nisu onaj ćelavac i Vico doveli u 'evropski' i 'šampionski' Borac?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi