Derbi začelja bez pobjednika uz dva dosuđena penala

Remi Olimpika i Krupe

Derbi začelja bez pobjednika uz dva dosuđena penala

A. Čaušević

Olimpik i Krupa su u 14. kolu Premijer lige na stadionu Otoka odigrali derbi začelja, a utakmica je završena neriješeno 1:1.

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično skromno. Jedino vrijedno spomena je pokušaj Handžića, ali za gostujući tim nije bilo problema.

Drugo poluvrijeme je donijelo pogotke, a interesantno oba su postignuta iz penala.

Prvi kazneni udarac je dosuđen u 57. minuti i to za goste. Oboren je Vukmanović, a siguran izvođač je bio Nikolić.

Vukovi su do izjednačenja stigli u 84. minuti kada je sudija Bandić svirao penal za domaće. Udarac s bijele tačke je realizovao Lekanić.

Inače, dodijeljeno je čak deset žuti karton, a gosti su završili s igračem manje nakon što je Palić isključen u nadoknadi.

Na kraju podjela bodova koja na neki način ne odgovara niti jednom niti drugom timu obzirom da je propuštena prilika da se s punim plijenom dodatno približe sigurnoj zoni.

Olimpik - Krupa 1:1 (Lekanić (p)/ Nikolić (p))

Olimpik: Hadžić, Ojdanić, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Karić, Perišić, Handžić, Cruz, Lekanić, Dujmović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Filipović, Vukmanović, Andrejić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi