Pao dogovor, Milanu stiže veliko pojačanje iz Chelseaja

Giroud potpisuje za Rossonere

Pao dogovor, Milanu stiže veliko pojačanje iz Chelseaja

E. Škorić

Prema izvještajima italijanskih medija, Olivier Giroud sklopio je dogovor s Milanom i potpisat će dvogodišnji ugovor s italijanskim velikanom.

Francuski reprezentativac sve je dogovorio s Rossonerima, a dobro informisani novinar Sky Sporta Fabrizio Romano ističe da će igrač potpisati ugovor do ljeta 2023. godine. Zarađivat će tri miliona eura godišnje.

Sada ostaje još da Milan i Chelsea da postignu konačan dogovor, pošto Giroud ima uigovor s Plavcima do sljedećeg ljeta.

U Chelsea je Giroud stigao iz gradskog rivala Arsenala 2018. godine i za evropskog prvaka je odigrao 119 utakmica, te je postigao 39 golova uz 14 asistencija.

On nije jedini igrač Chelseaja koji je interesantan Milanu. Rossoneri bi rado doveli Hakima Ziyecha i Timeouea Bakayoka, ali po tom pitanju još nema dogovora jer Chelsea nije spreman da spusti cijenu igrača.

Napadač je sada posvećen Francuskoj koja večeras igra protiv Portugala i bori se za plasman u nokaut fazu te je jedan od kandidata za osvajanje naslov. Tricolori trenutno imaju pobjedu i remi, a pravi izazov im tek slijedi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Milana tiče, izborio je Ligu prvaka, ali ima burno ljeto pred sobom. Gianluigi Donnarumma je kao slobodan igrač otišao u PSG, Hakan Calhanoglu u Inter, a zbog povrede neko vrijeme neće biti Zlatana Ibrahimovića, zbog čega se i radilo na dovođenju Girouda.

Osim njega Milan je na radaru imao i bh. reprezentativca Edina Džeku, koji će po svemu sudeći ipak ostati na Olimpicu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti